Deocamdată, din cauza lipsei fondurilor pentru cofinanțare

Niciunul dintre cele șase proiecte nu este în pericol

Suceava are acordul de principiu al Fondului național de garantare a creditelor pentru contractarea unui credit de circa 20 de milioane de lei
 

Municipalitatea suceveană ar putea beneficia de garantare în vederea contractării unui credit de 19,97 milioane de lei care va fi luat pentru cofinanțarea proiectelor POR de reabilitare a 14 străzi principale din oraș, a zonei centrale, precum și de construire a parcărilor din buricul târgului. Declarația aparține edilului-șef Ion Lungu, care spune că Suceava are acordul de principiu al Fondului național de garantare a creditelor, care va acoperi cu garanție 80% din credit, adică circa 15,97 milioane lei. Șeful administrației locale arată că respectivii banii vor trebui să vină neapărat la începutul lui 2012, pe durata anului în curs niciunul dintre proiectele cu fonduri europene neavând de suferit pe motiv de lipsă de finanțare sau de coparticipare financiară a primăriei. „Pentru această sumă vom intra în Consiliului Local în perioada următoare, iar în conformitate cu O.G. nr. 34 vom lansa procedurile de licitație, pentru a ne asigura că avem banii necesari pentru cofinanțarea proiectelor. Acest lucru trebuie să se întâmple până la finele lui 2011, în acest an, din sumele primite pentru prefinanțare, conform metodologiei în vigoare, am asigurat 15% la încheierea contractului și 15% la demararea lucrărilor. Banii din credit ne vor trebui în 2012 și vrem să ne asigurăm că îi vom avea, în așa fel încât să nu întârziem proiectele europene. Astăzi, niciunul dintre cele 6 proiecte nu este în pericol din cauza cofinanțării sau a asigurării finanțării”, a declarat primarul Ion Lungu. Administrația locală suceveană are 5 proiecte finanțate în cadrul Programului Operațional Regional (POR), la acestea adăugându-se și cel de reabilitare a Cetății de Scaun a Sucevei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI