La Secția Urologie de la Spitalul Județean Suceava

Peste 97% din pacienții internați au avut complicații

> Aceasta, din cauză că s-au prezentat târziu la medicul specialist Peste 97% din totalul pacienților internați în Secția Urologie a Spitalului Județean Suceava reprezintă urgențe, iar cele mai multe cazuri sunt grave, deoarece pacienții se adresează medicului specialist abia atunci când boala ajunge în stadiu avansat.
 

Anul trecut, la secția Urologie au fost internate 1177 persoane, din care 1147 au fost pacienți cu complicații și comorbidități, reprezentând 97,45% din totalul internaților. Potrivit datelor prezentate de conducerea spitalului, cele mai frecvente boli tratate sunt din patologia tumorală – adenomul de prostată, tumori vezicale maligne, litiaza renală, din patologia infecțioasă și cea traumatică, la aceasta din urmă menționând traumatismele aparatului uro-genital, tratamentul malformațiilor aparatului urinar. Din cauza complexității cazurilor tratate, Secția urologie a avut în 2010 un indice de complexitate a cazurilor mult mai mare față de cel realizat pe întreg spitalul, de 1,4589, ceea ce atrage după sine și o finanțare mai bună. Medicii urologi suceveni rezolvă acum 99,64% din cazuistica urologică, numărul pacienților transferați anul trecut în clinici din Iași sau Cluj reprezentând doar 0,36% din totalul cazurilor internate la Spitalul Județean Suceava. Pacienții sunt trimiși în altă parte doar când e vorba de transplanturi sau litotripie renală – “spargerea pietrelor”, dar e posibil ca această intervenție să fie rezolvată pe viitor la spitalul sucevean prin achiziția unei mese de spart pietre, investiție avută în vedere în perioada următoare. Rata mortalității este foarte scăzută la Urologie, de 0,76 față de 2,08 cât este pe întreg spitalul. Reamintim că Secția Urologie a fost reabilitată și modernizată, astfel că astăzi își primește pacienții în condiții deosebite. Au fost înlocuite instalațiile electrice și sanitare, pardoselile din saloane, birouri și hol, au fost placate cu covor PVV de trafic intens, iar băile și oficiile – cu gresie, investiția cifrându-se la circa 370.000 lei, bani alocați de CJ și Primărie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: