La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava

Demersuri în curs pentru autorizarea provizorie a celor 3 specialități de medicină

Dosarele pentru autorizarea provizorie a celor 3 specialități de medicină care vor funcționa la Universitatea „Ștefan cel Mare” în anul academic următor vor fi trimise la ARACIS în perioada următoare.
 

Rectorul Adrian Graur ne-a spus: „sper ca până la sfârșitul lui ianuarie să depunem dosarul pentru Balneo-fizio-kinetoterapie, până la mijlocul lui februarie – dosarul pentru Nutriție și dietetică, iar la sfârșitul lui februarie cel pentru Tehnică dentară”. În ce privește gradul de acoperire al disciplinelor care vor fi predate cu cadre universitare proprii, rectorul ne-a informat că, la Balneo-fizio-kinetoterapie, anul I, crede că „aproape toate vor putea fi acoperite de cadrele noastre, poate una singură să fie cu profesor de la Iași”, iar la Nutriție și dietetică, anul I, „trei discipline vor trebui acoperite cu cadre de la Iași”. Rectorul Graur spune că într-o săptămână sau două se va ști câți profesori vor veni de la Iași pentru a preda disciplinele la tehnică dentară, dar e sigur că „aici vor fi mai puține discipline pe care le putem acoperi cu cadre didactice proprii”. Cele trei specialități vor putea deveni funcționale după ce comisia de la ARACIS va veni și va face o evaluare la fața locului, în vederea autorizării provizorii. Rectorul a mai spus că profesorii de la Iași vor putea fi cazați în Căminul 4, unde există 30 de garsoniere în regim hotelier. Înființarea celor trei specialități de medicină la Suceava printr-un consorțiu cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași reprezintă primul pas către o facultate de medicină la Sucea-va, un vis mai vechi al corpului academic sucevean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: