Dacă nu se va depune nicio ofertă

Municipalitatea suceveană va vinde la licitație 18 cabinete medicale necumpărate de medici

„Mai fac un apel la doctorii care lucrează în aceste cabinete și care doresc să le cumpere, să vină la primărie, în așa fel încât să nu ajungem într-o situație neplăcută”, a pus în vedere șeful municipalității, Ion Lungu
 

Conducerea administrației locale sucevene face apel la cei îndreptățiți să-și exprime intenția de achiziționa ultimele 18 spații cu destinație medicală din administrarea Primăriei. Șeful executivului local, Ion Lungu, îi avertizează pe actualii ocupanți că în cazul în care nu vor veni cu documentația de rigoare la compartimentul specializat al Primăriei, actele normative în vigoare prevăd scoaterea la licitație a cabinetelor cu pricina. „Primăria Suceava nu mai are nicio strategie vizavi de finanțarea și modernizarea acestor cabinete. În măsura în care nu sunt solicitate la cumpărare, așa cum prevede legea, suntem obligați să vindem aceste spații prin licitație publică. Mai fac un apel la doctorii care lucrează în acest cabinete și care doresc să le cumpere să vină la primărie, în așa fel încât să nu ajungem într-o situație neplăcută”, a pus în vedere șeful municipalității, adăugând că, din vânzarea celorlalte 87 de spații cu destinație medicală, la bugetul local au intrat 2,5 milioane de lei. Fondurile adunate au fost orientate spre investițiile de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și Serviciul Județean de Ambulanță. Sume de bani vor lua și calea finanțării cabinetelor medicale școlare trecute în administrarea Primăriei. Potrivit prevederilor legale, pot cumpăra spații cu destinație medicală medicii, stomatologii, biologii, biochimiștii, fizicienii, tehnicienii dentari, celelalte persoane cu drept de liberă practică care desfășoară activități conexe actului medical, precum și persoanele juridice care, deținând legal locația, au ca unic obiect de activitate furnizarea de servicii medicale. Conform unei HCL, prețul de vânzare a spațiilor medicale și a terenurilor aferente se stabilește prin negociere directă între cumpărător și comisia special constituită, acesta nefiind, însă, mai mic decât cel stabilit în raportul de evaluare întocmit de un evaluator autorizat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: