Primarul Lungu, nemulțumit de prevederile legale privind înființarea Poliției Locale

„Am mai avea nevoie de 100 de agenți comunitari și, din păcate, actul normativ nu prevede nicio posibilitate de a angaja oameni în plus”, declară șeful executivului local > În vara lui 2010, în conformitate cu un act normativ al Guvernului, municipalitatea suceveană a disponibilizat 29 de polițiști comunitari
 

Ion LUNGU

Deliberativul sucevean va aproba o hotărâre prin care Poliția Comunitară va fi transformată în Poliția Locală. Anunțul este făcut de primarul reședinței de județ, Ion Lungu, care însă este doar parțial mulțumit de conținutul noilor prevederi legale. „A sosit Regulamentul privind transformarea Poliției Comunitare în Poliție Locală și vom aproba o hotărâre de Consiliu Local în acest sens. Nu sunt total mulțumit de această lege pentru că, în primul rând, nouă ne trebuie mai multe efective. Am mai avea nevoie de 100 de agenți comunitari și, din păcate, actul normativ nu prevede nicio posibilitate de a angaja oameni în plus. Vom proceda la noua organizare, însă ne trebuie forțe suplimentare, acestea fiind necesare pentru asigurarea activității de patrulare”, declară șeful executivului local. Edilul-șef spune că, în prezent, polițiștii comunitari sunt masați preponderent la punctele fixe de la sediul primăriei din oraș și a sediului din cartierul Burdujeni, dar și la obiectivele Direcției Administrației Piețelor, străzile rămânând descoperite din punct de vedere al patrulărilor. În vara lui 2010, în conformitate cu un act normativ al Guvernului, municipalitatea suceveană a disponibilizat 29 de polițiști comunitari. În urmă cu 2 ani, conducerea municipalității locale se exprima pentru înființarea cât mai urgentă a Poliției Locale, implicit în vederea promovării actelor normative necesare. Demersul venea pe fondul înmulțirii cazurilor de infracțiuni grave la nivel național și al imperativului intensificării măsurilor de ordine și liniște publică. Primarul Ion Lungu spunea că înființarea Poliției Locale ar urma să se facă prin preluarea în subordinea administrativului a Poliției Municipiului Suceava, precum și a atribuțiilor Poliției Circulației. Ocupantul fotoliului din Areni afirma că polițiștii comunitari au doar calitatea de simpli angajați ai Primăriei, în timp ce lucrătorii Poliției Municipale sunt profesioniști, iar prin unirea celor două structuri va apărea o Poliție Locală puternică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: