Neculai Barbă va promova proiectul „Pelerin în Bucovina” per pedes apostolorum

El va parcurge traseul Viena – Suceava pe jos > În aceste condiții, ca un adevărat apostol, profesorul Barbă are posibilitatea să ducă din poartă în poartă mesajul proiectului bucovinean
 

Neculai Barbă

În 2011, Bucovina va fi promovată ca destinație turistică în cadrul mai multor târguri de profil din Viena, Torino, München, Paris și chiar New York, a declarat, ieri, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, după o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor din turism. Potrivit șefului deliberativului județean, în cadrul acestor târguri de turism vor fi prezentate proiectele „Paștele în Bucovina”, „Hora Bucovinei” sau „Pelerin în Bucovina”, ultimul proiect urmând să devină un program cu caracter permanent, dar care va avea ca punct de plecare pelerinajul din preajma sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. Flutur a spus că, pentru promovarea proiectului „Pelerin în Bucovina”, consilierul său personal Neculai Barbă va parcurge, pe jos, distanța de la Viena la Suceava. Flutur a explicat că „Pelerin în Bucovina” este un proiect care are punctul de plecare în Viena și destinația este județul Suceava, urmând ca în stațiunea Gura Humorului să fie stabilit un „centru de pelerinaj”, de unde se va putea pleca pe trasee de pelerinaj, atât pe jos, cât și cu bicicletele sau căruța. Șeful administrației județene a mai spus că dorește ca CJ Suceava să preia în administrare traseul de linie ferată Vama – Moldovița pentru a-l amenaja ca traseu turistic pe care să circule un tren de epocă cu locomotivă cu abur. Totodată, în programul „Pelerin în Bucovina” urmează să fie incluse Parcul Național Călimani, Codrii Seculari de la Slătioara, Salina Cacica sau Valea Bistriței Aurii. Consilierul lui Flutur, Neculai Barbă, a declarat că pentru pelerinajul de la Viena la Suceava își propune să parcurgă zilnic 30 de kilometri, el apreciind că va străbate întregul traseu în decurs de o lună. El a menționat că încă nu și-a stabilit cu exactitate traseul și a apreciat că are forma fizică necesară unei astfel de deplasări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: