Centrala de la Vatra Dornei îi încălzește mai greu pe dorneni, dar înfierbântă relațiile dintre primar și viceprimar

La o săptămână de la declanșarea problemei încălzirii centralizate la Vatra Dornei, primarul PNL Ioan Moraru ne-a declarat că „problema încălzirii orașului Vatra Dornei nu a existat niciodată”. Alesul local se consideră o victimă a unui scandal iscat de fapt pe linie politică. „Scandalul încălzirii de la Vatra Dornei a fost politic”, a precizat el. Ioan Moraru a aruncat vina producerii scandalului pe viceprimarul PD-L Mircea Rusu.
 

Primarul ne-a declarat că, în momentul în care dornenii au rămas fără încălzire, el era plecat la București „cu treabă”. Ioan Moraru susține că, în lipsa sa, de problema încălzirii ar fi trebuit să se ocupe viceprimarul Mircea Rusu. Centrala termică a orașului Vatra Dornei funcționează pe rumeguș. „În zilele de 15, 16, 17 decembrie am fost plecat la București, la Palatul Parlamentului. La București am fost informat că acasă sunt probleme cu încălzirea. Cel care trebuia să rezolve aceste probleme nu era de găsit. Și aici mă refer la domnul viceprimar Mircea Rusu, care nu a răspuns nici măcar la telefon. M-am întors în Vatra Dornei și am constatat că deși centrala ardea cantități foarte mari de rumeguș, în casele oamenilor era frig. Atunci am luat decizia firească de a închide centrala pentru o zi, întrucât două cazane ale acesteia se înfundaseră și trebuiau curățate. Imediat a fost reluată furnizarea căldurii. Problema putea să apară oricând, chiar și pe timpul verii”, ne-a declarat Ioan Moraru. Alesul local susține că miercurea trecută, când prefectul județului Suceava Sorin Arcadie Popescu a întrunit comitetul pentru situații de urgență, problema încălzirii de la Vatra Dornei fusese remediată. „Atunci au luat decizia să ne aloce 5 miliarde de lei vechi pentru achiziția a cinci tone de motorină”, ne-a spus Ioan Moraru. „Nu este niciun scandal politic, problema încălzirii a fost rezolvată de Consiliul Județean” În replică, Mircea Rusu, viceprimarul orașului Vatra Dornei, ne-a declarat că primarul Ioan Moraru „nu știe nimic despre centrala termică a orașului”. Viceprimarul a ținut să precizeze că la Vatra Dornei „nu s-a iscat niciun scandal politic” și că „problema încălzirii a fost rezolvată de Consiliul Județean”. „Primarul spune povești de adormit copiii. Nu știu unde visează primarul conflicte politice. Consiliul Județean a alocat cinci miliarde de lei vechi pentru combustibil. Este drept că nu eram în localitate în momentul în care au apărut problemele cu încălzirea. Eram plecat la Fundu Moldovei, unde încercam să fac rost de rumeguș pentru oraș. Primarul a zis că va sta la București o singură zi și am considerat că pot pleca după rumeguș. Aspectul poate fi confirmat de agenții economici” , susține Mircea Rusu. Viceprimarul a adăugat că nu a existat nicio defecțiune a centralei termice. „Sincopa ” a apărut din cauza calității extrem de scăzute a rumegușului achiziționat de primărie. În prezent, dornenii racordați la „oala comună” nu au probleme cu încălzirea locuințelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: