Adevărul îndemnului

Copiii spun lucruri trăsnite, iată o propoziție care face carieră. Trăsnite par uneori și sentințele publicității, dar și într-un caz, și în altul lucrurile nu sunt chiar atât de trăsnite precum par. O reclamă de sezon reproduce un dialog între Moș Nicolae și Moș Crăciun, primul propunându-i celuilalt o nouă soluție pentru procurarea cadourilor pe care amândoi le-au adus/urmează să le aducă în casele noastre. Sursa este… o celebră rețea de magazine angro. Tulburător este însă îndemnul de a ajunge acolo adresat și nouă, adevărații Moș Nicolae și Moș Crăciun: “Nu mai importăm, nu mai producem, cumpăram de la…”.
 

E o invitație inocentă, chiar trăsnită, nu? Nu știu dacă autorul/ autorii sentinței (căci așa este “jucată” secvența publicitară de actorii convocați pentru aceasta) s-au gândit serios la conotațiile îndemnului, dar ele se mulează perfect pe o realitate sumbră a țării acesteia. Căci om fi importând încă destul, dar de produs, producem din ce în ce mai puțin. Priviți la ce a mai rămas din industria județului și la ce mai rămâne în continuare! Aproape nimic. Doar Rădăuțiul, cu cele două fabrici nou construite acolo, mai respiră. Celelalte orașe n-au mai văzut de mult fum pe coș de fabrică. Și nici oamenii salarii. Iar Suceava se laudă doar cu locurile de muncă obținute în servicii, mai exact în rețeaua de hipermarketuri dezvoltată aici. Așadar, dacă nu producem, nu producem: dar cu ce bani cumpărăm? Că renumita rețea către care suntem chemați nu a făcut cadouri nici de Moș Nicolae, și nu va face nici de Moș Crăciun.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: