De pe 2 decembrie

Recensământ la peste 188.000 de exploatații agricole

> Recenzarea este efectuată de salariații primăriilor, instituțiilor agricole, de lucrători din învățământ, pensionari, șomeri și casnici
 

În perioada 2 decembrie 2010 – 31 ianuarie 2011 are loc acțiunea de colectare a datelor în teren pentru Recensământul general agricol 2010, anunță directorul executiv al Direcției Județene de Statistică, Stelian Ruscior, care precizează că, în paralel, se va face și ancheta privind metodele de producție agricolă. Conform Legii 153/2008, datele individuale înscrise în formularele de înregistrare sunt confidențiale și pot fi utilizate doar în scopuri statistice, iar persoanele fizice și juridice au obligația de a furniza recenzorilor date și informații corecte și complete. În județul Suceava sunt constituite 1037 sectoare și 175 de secții de recensământ, numărul exploatațiilor agricole ce vor fi recenzate fiind de 188.200. Recrutați au fost 1037 recenzori, 175 de recenzori-șefi și 114 coordonatori locali, cooptați fiind salariații din primării, instituții publice cu atribuții în domeniul agricol, lucrători din învățământ, pensionari, șomeri și casnici. Media pe recenzor este de 181,5 exploatații agricole, din cauza distanței mari între exploatații, la munte sectoarele având un număr de exploatații sub media pe țară. La orașe și la câmpie, numărul de exploatații agricole se apropie de limita maximă de 200 de exploatații agricole pe recenzor. Până ieri, s-a ținut instruirea întregului personal de recensământ, cele 5 centre funcționând la Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: