Crește numărul cazurilor de intoxicații cu monoxid de carbon

> La Baia Mare, luni seară, 10 persoane intoxicate au ajuns la spital > La Suceava, de la începerea sezonului rece, un singur caz de intoxicație
 

Întrucât se înmulțesc cazurile de intoxicare cu monoxid de carbon din cauza folosirii incorecte a aparatelor alimentate cu gaz, E.ON Gaz Distribuție reamintește consumatorilor să respecte cu strictețe regulile privind utilizarea instalațiilor de gaze naturale: să nu doarmă cu focul deschis, atunci când folosesc aparate neautomatizate și în încăperi cu aparate neracordate la coșul de fum, să nu lase focul nesupravegheat la arzătoarele neautomatizate și, mai ales, să nu recurgă la improvizații la instalațiile de utilizare. De asemenea, consumatorii sunt avertizați să asigure aerisirea permanentă în încăperile unde funcționează centralele termice sau aparatele de consum cu flacără liberă, să verifice și să curețe coșurile de fum cel puțin de două ori pe an, o dată în mod obligatoriu înaintea începerii sezonului rece. În cursul serii de luni, la Baia Mare, 10 persoane, dintre care 6 copii, s-au intoxicat cu fum și au fost internate în spital pentru a primi îngrijiri medicale de urgență, nefiind, din fericire, niciun deces. Cauzele care au provocat acest accident au fost „utilizarea unor aparate alimentate cu gaz neconforme, recurgerea la improvizații precum și utilizarea improprie a aragazului pentru încălzirea locuinței”, precizează reprezentanții E.ON Gaz Distribuție. La Suceava, de la începerea sezonului rece s-a semnalat un singur caz de intoxicație cu monoxid de carbon. În 2009, în zona de competență a companiei, s-au înregistrat 39 de cazuri de asfixii și intoxicații cu monoxid de carbon, cauza lor fiind „lipsa tirajului la coșurile de evacuare a gazelor arse”. În urma acestor situații, aflăm, 24 de persoane au murit, iar 49 s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: