Autoritățile alocă încă 300.000 de lei pentru lucrările de amploare de la Catedrala ortodoxă „Nașterea Domnului”

> Finalizarea execuției, inclusiv pictarea impunătorului edificiu religios, presupune un necesar de zeci de milioane de lei
 

Autoritățile municipale sucevene alocă noi fonduri pentru unitățile de cult de pe raza Sucevei. Astfel, prin hotărâre a deliberativului local, spre Catedrala ortodoxă „Nașterea Domnului” este îndreptată suma de 300.000 de lei, banii fiind destinați continuării lucrărilor de construire. Aceștia sunt luați de la capitolul „Cultură, recreere, religie”, în speță de la ramura fotbal a sportului sucevean. „În urma unei adrese primite de la Catedrală, am considerat că este necesar să suplimentăm fondurile acordate pentru continuarea lucrărilor. Acestea înaintează în mod corespunzător, iar eu zic că acolo se întâmplă ceva bun. De aceea am luat 300.000 de lei de la fotbal, însă este cunoscut că pentru sportul de performanță am acordat fonduri la fel ca în ceilalți ani”, a declarat primarul Ion Lungu, adăugând că finalizarea execuției, inclusiv pictarea impunătorului edificiu religios, presupune un necesar de zeci de milioane de lei. Ultima dată, adică în luna septembrie, Catedrala ortodoxă „Nașterea Domnului” a primit tot prin HCL, încă 100.000 de lei. Din 2004, de când Ion Lungu s-a instalat în fotoliul administrativului din Areni, spre Catedrală au fost îndreptate aproape 3 milioane lei, 500.000 de lei reprezentând alocațiile guvernamentale. În reședința de județ există 35 de biserici, dintre care 10 în construcție. Din total, 7 au o vechime de secole și fac obiectul intervențiilor de reabilitare și consolidare. Alți 48.000 de lei au fost orientați spre Parohia „Sfânta Vineri” și spre Asociația „Lumină Lină”, în vederea susținerii activități de asistență socială pentru persoanele fără adăpost. Fondurile sunt disponibilizate în baza O.G. nr. 82/2001, care se referă la stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase din România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: