Suceava, zonă metropolitană după model francez

Vineri, în Franța, primarul Ion Lungu semnează înfrățirea cu Laval

Primarul Sucevei, Ion Lungu, va parafa vineri, alături de omologul său francez Guillaume Garot, un parteneriat de colaborare cu orașul Laval.
 

Șeful administrației locale sucevene spune că deplasarea în Franța constituie și un bun prilej pentru a observa pe viu cum funcționează o aglomerare de tip urban. Aceasta în condițiile în care Suceava a făcut deja demersuri pentru concretizarea unei asemenea structuri, al cărei nucleu este reședința de județ. „Mă va interesa, în primul rând, modul de funcționare a acestei zone metropolitane, având în vedere că și noi, la Suceava, intenționăm să dezvoltăm o asemenea structură. Restul colaborărilor vor fi în domeniile economic, al educației, turismului, sănătății și culturii”, a declarat Ion Lungu. Orașul Laval se află în departamentul Mayenne, regiunea Pays de Loire, are 55.000 de locuitori, însă, organizată fiind ca zonă metropolitană, aglomerarea urbană respectivă concentrează peste 100.000 de membri. Acordul de parteneriat cu urbea franceză prevede dezvoltarea de relații de colaborare economi-că, comercială, educațională, culturală, turistică, sportivă și pe latura de administrație publică locală. De asemenea, contacte de schimb reciproc vor avea loc în domeniile protecției mediului, medical și cel al serviciilor edilitare. Municipiul Suceava este înfrățit cu Cernăuți (Ucraina) și Sosnowiecz (Polonia), iar, în timp, a mai avut colaborări cu instituții ale administrației publice din Harisburg (SUA), Aalborg (Danemarca), Liverpool (Marea Britanie), Avignon (Franța), Fonte Nuova și Potenza (Italia).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: