După 10 ani de chinuri

DN 17 a fost terminat și inaugurat cu tot fastul posibil

„Șoseaua Nordului”, cum a fost denumit traseul, va fi cel mai ambițios proiect turistico-economic al Nordului României > 385 de milioane de euro pentru 315 km de drum național modernizat Drumul European E 576 – DN 17, care face legătura între Suceava și Cluj-Napoca, a fost finalizat și inaugurat la finele săptămânii trecute în prezența premierului României, Emil Boc, a ministrului transporturilor, Anca Boagiu, și a președinților consiliilor județene Cluj, Bistrița-Nă-săud și Suceava.
 

Evenimentul a avut loc sâmbătă, în pasul Tihuța, ocazie cu care a fost lansat și un proiect comun al județelor Suceava, Bistrița-Năsăud și Cluj de punere în valoare a potențialului economic și turistic din zonele străbătute de DN 17, ce a fost supranumit „Șoseaua Nordului”. Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a declarat că este bucuroasă că modernizarea acestui drum a fost finalizată, dar că în calitate de ministru nu poate fi mândră că proiectul a durat o perioadă de nu mai puțin de zece ani. Anca Boagiu a arătat că moderniza-rea drumului european E 576, Suceava – Cluj-Napoca, realizat printr-un proiect de finanțare al BEI, a costat peste 385 milioane de euro, fiind modernizați 315 kilometri de drum național. Proiectul „Pelerin în Bucovina” va beneficia de acest traseu Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat, la rândul său, că acest drum este, din punctul său de vedere, „coloana vertebrală” a nordului țării, ce face legătura între Bucovina și Ar-deal și străbate 37 de unități administrativ-teritoriale. El a ținut să sublinieze că acest drum este cel mai spectaculos din punct de vedere al peisajului și a exemplificat numai cu priveliștea din Pasul Tihuța de unde se văd Munții Suhard, Munții Rodnei și Munții Călimani. Gheorghe Flutur a prezentat premierului proiectul de colaborare convenit de președinții consiliilor județene din Suceava, Cluj și Bistrița-Năsăud, pentru punerea în valoare a potențialului turistic și economic al zonei adiacente acestui drum modernizat. Șeful executivului județean sucevean a explicat că cele trei județe au elemente comune și pot prezenta pachete turistice complementare, astfel încât turiștii să viziteze obiective din cele trei zone. „Am venit azi să inaugurăm acest drum, dar noi am decis să facem și următorul pas, să stabilim cum putem pune în valoare această investiție”, a mai adăugat Gheorghe Flutur. El a anunțat că anul viitor, acest drum va face parte din proiectul „Pelerin în Bucovina”, pe traseul Viena – Suceava, finanțat printr-un program european, și că, prin modernizarea acestei căi de transport, Suceava poate deveni un punct important pentru relațiile cu Ucraina și Republica Moldova. Primul ministru promite că va da bani pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere Primul ministru Emil Boc a spus cu ocazia inaugurării că este de apreciat colaborarea anunțată de cele trei consilii județene și consideră că acesta poate fi un model pentru promovarea interesului comun. „Este un model ce poate fi urmat în țară”, a spus Emil Boc. El a mai declarat că în această toamnă Guvernul lansează programul 10.000 de kilometri de drumuri județene și locale în valoare de un miliard de euro. Emil Boc a explicat că acest program este multianual, finanțat de la bugetul de stat cu credit furnizor, prin care se va face conectarea drumurilor județene și locale la drumurile naționale sau la autostrăzi.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: