Pentru combaterea consumului de etnobotanice

Primăria Suceava anunță că va instala camere de supraveghere în toate școlile și spațiile publice

Municipalitatea a înființat un comandament de monitorizare și prevenire a consumului de substanțe halucinogene > Șeful Poliției Comunitare Suceava, Viorel Horodenciuc, este de părere că fără aliați din rândul tinerilor campaniile de prevenire a consumului de plante etnobotanice nu vor avea succes
 

Primăria Suceava informează că va instala camere de supraveghere în toate unitățile de învățământ și spațiile publice din municipiu. Măsura face parte din planul de combatere a consumului de plante etnobotanice pus la punct de municipalitate. De asemenea, primăria face cunoscut că a înființat un comandament de monitorizare a comercializării și consumului produselor etnobotanice. Din comandament fac parte primarul Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harșovschi, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi. „Acest comandament se va întâlni la Primăria Suceava, în fiecare zi de vineri la ora 9. De asemenea, vom cere situații săptămânale de la Direcția de Sănătate Publică Suceava, de la Unitatea de Urgență a Spitalului Județean, pentru a putea avea o evidență și a cunoaște numărul persoanelor care au consumat aceste plante și au apelat la sprijin medical. Vom avea discuții cu toți directorii de unități școlare. Totodată, vom invita la discuții deținătorii de discoteci și cluburi de noapte, unde se presupune că se consumă astfel de produse etnobotanice. Vom face acțiuni comune de monitorizare și control atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte”, a făcut cunoscut primarul Ion Lungu. Edilul-șef a precizat că la următoarea ședință Consiliul Local va aproba o hotărâre pentru a interzice „magazinele de vise” în municipiu Suceava. „Magazinele de vise din Suceava sunt publicitare. Comerțul cu etnobotanice se face pe internet !” Șeful Poliției Comunitare Suceava, Viorel Horodenciuc, ne-a declarat că, de un an de zile încoace, „magazinele de vise” din municipiul sunt atent monitorizate. „Facem patrule și supraveghem locațiile unde știm că se face comerț cu etnobotanice. Aceste magazine sunt însă închiriate doar pentru publicitate, pentru că în ele nu se desfășoară acte de comerț. Comerțul cu etnobotanice se face pe internet“, ne-a declarat dl Horodenciuc. Șeful Poliției Comunitare a adăugat că pe ușile „magazinelor de vise” sunt inscripționate numerele de telefon ale presupușilor comercianți de substanțe halucinogene. „Am pus și noi pe cineva să-i sune, însă nu a ținut figura”, susține șeful polițiștilor comunitari. Viorel Horodenciuc este de părere că fără aliați din rândul tinerilor campaniile de prevenire a consumului de etnobotanice nu vor avea succes.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: