Criminalul s-a cerut în libertate pentru că nu prezintă pericol public !

Judecătorii nu l-au crezut, trimițându-l înapoi în celulă

Liviu Mistodie, de 24 de ani, cu domiciliul în Bănești – Fântânele, acuzat de omor, și-a susținut ieri, la Curtea de Apel, prin apărător, recursul împotriva încheierii prin care Tribunalul a hotărât să-i prelungească durata de ședere preventivă în arest.
 

Surprinzător, dar perfect legal și uzual prin instanțe, criminalul care și-a recunoscut fapta în fața procurorilor a încercat să-i convingă pe judecători că nu prezintă pericol concret pentru ordinea publică. N-a reușit deloc, magistrații trimițându-l degrabă înapoi în arest. În noaptea de 15/16 octombrie, curent, Mistodie a intrat, spune el, bine băut, în locuința Otiliei Curelaru, de 82 de ani, din Verești, a bătut-o de a zvântat-o, pentru a-i spune unde sunt banii, apoi a strâns-o de gât. A acoperit-o apoi cu un capot și a plecat. Asupra lui Mistodie planează și suspiciunea de viol, dar și de tâlhărie, pentru că, din locuință, lipsesc banii acesteia, pensia pe care tocmai o luase, iar victima a fost găsită relativ dezbrăcată. Criminalul spune că nu a găsit vreun leu, deși asta a căutat, pentru a mai stinge din datorii, după cum spune că nici nu s-a atins sexual de bătrână. Până în prezent, potrivit datelor puse la dispoziție de procurorul criminalist care instrumentează cauza, violul și tâlhăria nu se confirmă, inculpatul fiind acuzat doar de violare de domiciliu și omor. Cei care îl cunosc spun că tăia frunze la câini, în trecut fiind acuzat de mai multe furturi petrecute pe raza comunei Fântânele. Nedovedite ca aparținându-i. După cum tot nedovedită a rămas o tentativă de viol asupra unei femei din Bănești, faptă înregistrată anul trecut. Legătura lui cu localitatea Verești este mama sa, la care mai stătea din când în când. Criminaliștii au reușit să dea de urma lui ca suspect principal al omorului din Verești pentru că și-a uitat telefonul mobil la locul faptei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: