Pentru medicii rezidenți

Spitalul Județean și-a deschis larg porțile

Conducerea unității medicale face demersurile necesare pentru ca cea mai mare unitate spitalicească din județ să capete statutul de „Spital Clinic” Conducerea Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” și-a propus să ofere toate condițiile necesare medicilor rezidenți care sunt dispuși să facă practică în cea mai mare unitate spitalicească din județ.
 

Directorul spitalului, Vasile Rîmbu, ne-a declarat că a luat această decizie din două motive. Pe de o parte, ar vrea ca structura medicală pe care o conduce să capete statutul de „Spital Clinic”. Pe de altă parte, managerul ar vrea să se asigure astfel că Spitalul Județean nu va rămâne fără medici pe viitor. „Avem spijinul Primăriei Suceava și al Consiliului Județean în dezvoltarea acestui proiect. Primăria le va asigura tinerilor rezidenți care vor face practică la Suceava cazarea și masa. Nu vrem să aducem rezidenți pentru o specializare anume. Noi am dori ca la Spitalul Județean să facă practică medici rezidenți din toate specializările existente în cele 23 de secții ale spitalului. Sperăm ca măcar o parte dintre cei care vor veni în practică să rămână și să profeseze la Suceava”, ne-a declarat Vasile Rîmbu. Calitatea de „Spital Clinic” ar aduce o serie de avantaje Spitalului „Sf. Ion cel Nou”. În primul rând, unitatea medicală ar beneficia de finanțare sporită față de alte spitale județene. „Apoi, vom obține cu mai mare ușurință aprobarea pentru cererile de dotare cu aparatură medicală. De asemenea, ne-am bucura de o deschidere mai largă spre industria farmaceutică, privind implementarea noilor terapii”, a precizat directorul unității medicale. Vasile Rîmbu a spus că Spitalul Județean „poate deveni Spital Clinic, de fapt, o extensie a bazei de învățământ clinic medical a U.M.F «Gh.T. Popa» Iași”. „În aceste condiții, spitalul nostru ar avea obligația să asigure baza de învățământ pentru rezidențiat, în specialitățile care funcționează în spital și în care activează medici primari”, a conchis managerul Vasile Rîmbu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: