După ce în vară a fost inundată de două ori

Casa unei văduve din Zamostea, distrusă de flăcări

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților i-a dat văduvei lemnul pentru reconstrucția locuinței Nenorocirea s-a abătut asupra unei văduve din localitatea Zamostea. Urmărită parcă de un blestem, Maria Velniciuc, în vârstă de 71 de ani, și-a pierdut casa într-un incendiu, care s-a produs la finele săptămânii trecute.
 

Aceasta după ce, la finele lunii iulie, casa femeii a fost inundată de două ori. „Anul acesta mi-a intrat apa în casă de două ori și, printre altele, mi-a distrus instalația electrică”, ne-a spus femeia, care, cu toate că și-a pierdut mai toate bunurile din casă în urma inundațiilor, nu a primit nici măcar un leu despăgubire de la stat. „Mi-au adus atunci mâncare și apă, dar nimeni nu mi-a dat materiale de construcții ca să-mi refac locuința”, spune văduva. Nici bine nu a apucat să-și refacă cât de cât locuința, că o altă nenorocire s-a abătut asupra bătrânei. Sâmbăta trecută, casa femeii a luat foc din cauza unui scurtcircuit. Acoperișul casei a ars în totalitate. Maria Velniciuc și-a pierdut în incendiu toate lucrușoarele pe care le mai avea. „Am avut noroc de unul dintre copii că m-a scos din casă, că altfel muream și eu în incendiu”, susține femeia, care este mama a 8 copii, cel mai mic având 26 de ani. Biserica și primăria din localitate i-au întins o mână de ajutor Din păcate, copiii nu au puterea financiară să-i reconstruiască locuința mamei lor. Totuși, Maria Velniciuc nu va rămâne fără un acoperiș deasupra capului. Atât Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cât și primăria din localitate o vor ajuta pe văduvă să-și construiască o nouă casă. De altfel lucrările la noua locuință au și început. Fundația casei a fost turnată. „Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților i-a dat Mariei Velniciuc grinzile și scândura pentru podea. Pe parcursul lucrărilor vom mai vedea cu ce o putem ajuta, pentru că ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, are suflet mare”, ne-a declarat preotul paroh din Zamostea, Dorel Haiduc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: