Întrucât cazurile de viroză la copii se înmulțesc

DSP recomandă părinților să consulte medicul și să-i țină acasă

Întrucât numărul cazurilor de viroze prezentate la medicii din județ sunt în continuă creștere, fiind afectați mai mult copiii, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică recomandă părinților să consulte medicul de familie și să nu-și trimită copiii la grădiniță sau școală, pentru a nu-i îmbolnăvi și pe ceilalți.
 

„Avertizăm părinții ce au copii în colectivități ca la primele simptome de boală să se prezinte la medicul de familie sau la specialist. Să nu trimită copiii la școală”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, bioing. Adrian Popescu. Numărul cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii a crescut cu peste 100 în perioada 27 septembrie-3 octombrie, ajungând de la 1716, în săptămâna precedentă, la 1823. Cei mai afectați au fost, la fel ca în perioada anterioară, copiii cu vârste între 5-14 ani, categorie la care s-au raportat 500 cazuri, cei de 1-4 ani – 457 cazuri, la bebelușii sub un an fiind 268 cazuri. Formele bolii au fost medii și ușoare, neînregistrându-se decât 40 de persoane bolnave internate în spitalele din Rădăuți, Siret și Fălticeni, Humor și Câmpulung. Au fost în schimb mai puține cazuri de pneumopatii, (472 față de 519 cazuri), mai mult de jumătate fiind copii de 0-14 ani. Circa 20% din cazuri au avut nevoie de internare (89).

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI