Podul de peste râul Suceava, care face legătura dintre centrul municipiului și Burdujeni, stă să cedeze

Din cauza viiturilor, un pilon dă semne de instabilitate > De luni seara, peste pod au voie să treacă doar mijloacele de transport în comun și autovehiculele cu masa mai mică de 7 tone > O echipă de experți de la Iași urmează a sosi la fața locului, iar Guvernul va fi informat în vederea alocării de fonduri pentru menținerea în funcțiune a legăturii dintre centrul Sucevei, Bazar și cartierul Burdujeni
 

Podul de peste râul Suceava, în preajma Bazarului, are probleme, motiv pentru care autoritățile municipale sucevene au instituit restricții de tonaj la traversarea acestuia. Situația a fost semnalată ieri de către primarul reședinței de județ, Ion Lungu, care a declarat că semne de instabilitate dă un pilon al podului, din sensul de mers dinspre centrul orașului spre cartierul Burdujeni. Edilul-șef este de părere că de vină ar fi viitura puternică de la finele lunii iunie și începutul lunii iulie anul acesta, podul fiind însă supus unor puternice presiuni și la inundațiile din 2008. „În cursul zilei de luni am dispus contactarea unei firme de proiectare de la Iași, formată din profesori universitari specialiști în rezistența în construcții. Îi așteptăm zilele acestea la Suceava, astfel încât să putem stabili o strategie în ceea ce privește monitorizarea și lucrările de intervenție care trebuie făcute la podul de peste râul Suceava. Probabil că la inundațiile din această vară s-a întâmplat ceva acolo. Noi am supravegheat destul de atent acest pod, iar, împreună cu cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, am debarasat albia de materialele lemnoase aduse din amonte. Însă ceva s-a întâmplat și trebuie să vedem ce măsuri putem lua pentru a face remedierile”, declară ocupantul fotoliului din Areni, menționând că, în timp, probleme similare au fost și la podul din zona Ițcani, acestea fiind rezolvate. Încă de luni seara, traficul greu a fost interzis și dirijat pe străzile Traian Vuia și, respectiv, Gheorghe Doja. Podul din fosta zonă industrială Burdujeni va putea fi traversat doar de mijloacele de transport în comun și autovehiculele cu masa mai mică de 7 tone. „Împreună cu cei de la Poliția Rutieră am decis suspendarea traficului greu, a circulației TIR-urilor și a mașinilor care transportă materiale de construcții, liber având autobuzele și autoturismele de maxim 7 tone”, subliniază edilul-șef. Ion Lungu precizează că discuții pe această temă a purtat și cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, și că, în perioada următoare, se va face o informare la Guvern, în scopul obținerii de fonduri pentru menținerea în funcțiune a podului care face legătura dintre cartierul Burdujeni și centrul Sucevei. Reamintim că, în vară, viitura a dărâmat un pilon de la podul de supratraversare cu utilități a râului Suceava, aflat în preajma podului rutier la care facem referire, alt pilon fiind afectat și necesitând lucrări de reparații. Investițiile în remediere s-au ridicat la aproape 1 milion de lei. De pe urma puhoaielor au avut de suferit magistrala pentru alimentarea cu apă caldă și căldură a municipiului, o conductă de apă din Programul ISPA, în pericol fiind, atunci, și o alta, de gaze naturale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: