Niciun spital din județ nu îndeplinește în totalitate normele PSI !

O parte din instalația electrică a Spitalului Județean “Sf. Ioan cel Nou” datează din 1966 Niciunul dintre spitalele județului nu îndeplinește pe deplin normele de prevenire și stingere a incendiilor (PSI).
 

Informația ne-a fost furnizată de maiorul Costică Ghiață, inspector-șef adjunct al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, care ne-a prezentat rezultatul controalelor efectuate în perioada 23 – 27 august a.c., în baza Ordinului 346/20.08.2010. “În baza ordinului au fost verificate 10 spitale municipale și orășenești și 4 centre de asistență medico-socială. În timpul controalelor au fost constatate 198 de deficiențe de la normele de apărare împotriva incendiilor, dintre care 95 de deficiențe au fost soluționate în timpul controalelor”, a spus dl Ghiață. El ne-a explicat că cele mai des întâlnite nereguli au constat în: neasigurarea condițiilor optime de evacuare a pacienților și a personalului medical; neasigurarea mijloacelor inițiale de stingere a incendiilor, neasigurarea instalațiilor de detectare și semnalizare automată a incendiilor; neasigurarea rezervei intangibile de apă în caz de incendii. Mr. Ghiață a adăugat că cele mai multe nereguli în ceea ce privește prevenirea și stingerea incendiilor au fost constatate la Spitalului Județean “Sf. Ioan cel Nou”. Inspectorul-șef adjunct al ISU a spus că o parte din instalația electrică a celei mai mari unități spitalicești din județ datează din anul 1966. Tot el ne-a informat că în momentul de față accesul pe bază de cartelă electronică pe secțiile spitalului contravine normelor de evacuare a populației în caz de incendiu, „dar se vor găsi soluții pentru rezolvarea problemei”. În urma controalelor, ISU Suceava a sancționat spitalele găsite în neregulă cu 46 de avertismente. Mr. Costică Gheață a precizat că, în luna februarie a.c., ISU Suceava a controlat mai toate spitalele județului. „Cea mai mare parte a deficiențelor constatate atunci, le-am găsit și acum. Din februarie până în august au fost remediate deficiențele care nu au necesitat cheltuieli financiare”, ne-a declarat el. Întrebat cât de importantă este dotarea spitalelor cu detectoare de fum, în condițiile în care sunt unități sanitare care au instalația electrică din 1966, inspectorul-șef adjunct al ISU ne-a răspuns: „O astfel de instalație ar semnaliza incendiul în așa fel încât s-ar putea face evacuarea oamenilor în timp util. O astfel de instalație diminuează riscul pierderii de vieți omenești”. Amintim că Ministerul Sănătății a dispus verificarea tuturor spitalelor din țară din punct de vedere al respectării normelor PSI, în urma incendiul petrecut în luna august la maternitatea Giulești, care s-a soldat cu moartea a 6 nou-născuți și rănirea gravă a altor 5.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI