50 de suceveni au fost scoși din pensie în urma expertizării medicale

Casa Județeană de Pensii Suceava s-a axat, în primul semestru al anului, pe soluționarea în termen a cererilor de stabilire și modificare a pensiilor, precum și a cererilor de acordare a indemnizațiilor prevăzute de legile speciale.
 

Un capitol important al activității curente a fost și cea de expertiză medicală, recuperare a capacității de muncă și încadrarea în grade de invaliditate. Astfel, potrivit unei informări a instituției, până pe 1 iulie, au fost expertizate 18.202 persoane, în urma demersului fiind depensionate 50 persoane. Conform datelor CJP, lucrătorii specializați au soluționat 4.576 cereri de stabilire și modificare a pensiilor, precum și 54 cereri de acordare a unor indemnizații prevăzute de legile speciale. Pe de altă parte, valorificarea biletelor de odihnă și tratament prin Casa Județeană de Pensii Suceava s-a realizat în proporție de 90,55%, până la sfârșitul primului semestru fiind valorificate 1.448 bilete, dintr-un total de 1.559. Nu în cele din urmă, acțiunea de eliberare a formularului E 101 către persoanele care pleacă să muncească în Germania – formular care atestă că solicitantul nu este asigurat în sistemul de securitate socială din România – s-a concretizat în rezolvarea a 6.030 solicitări depuse.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI