50 de suceveni au fost scoși din pensie în urma expertizării medicale

Casa Județeană de Pensii Suceava s-a axat, în primul semestru al anului, pe soluționarea în termen a cererilor de stabilire și modificare a pensiilor, precum și a cererilor de acordare a indemnizațiilor prevăzute de legile speciale.
 

Un capitol important al activității curente a fost și cea de expertiză medicală, recuperare a capacității de muncă și încadrarea în grade de invaliditate. Astfel, potrivit unei informări a instituției, până pe 1 iulie, au fost expertizate 18.202 persoane, în urma demersului fiind depensionate 50 persoane. Conform datelor CJP, lucrătorii specializați au soluționat 4.576 cereri de stabilire și modificare a pensiilor, precum și 54 cereri de acordare a unor indemnizații prevăzute de legile speciale. Pe de altă parte, valorificarea biletelor de odihnă și tratament prin Casa Județeană de Pensii Suceava s-a realizat în proporție de 90,55%, până la sfârșitul primului semestru fiind valorificate 1.448 bilete, dintr-un total de 1.559. Nu în cele din urmă, acțiunea de eliberare a formularului E 101 către persoanele care pleacă să muncească în Germania – formular care atestă că solicitantul nu este asigurat în sistemul de securitate socială din România – s-a concretizat în rezolvarea a 6.030 solicitări depuse.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: