În județul Suceava mai există 3000 de locuințe fără curent electric

În perioada următoare, autoritățile județene sunt interesate să identifice și să aloce fonduri mai consistente pentru extinderea rețelelor de alimentare cu energie electrică a locuințelor.
 

Afirmația aparține președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, care recunoaște că, în plină eră a civilizației, în județul Suceava încă mai există cătune care nu se bucură de beneficiile curentului electric. Șeful administrației județene arată că vor fi căutate și alte posibilități de finanțare, inclusiv prin intermediul Programului „Casa Verde”. „În 2010, avem peste 3000 de locuințe care nu au curent electric. De aceea, vom căuta soluții de rezolvare a acestei probleme, inclusiv prin Programul «Casa Verde» sau alte proiecte și instrumente moderne de finanțare”, a declarat Gheorghe Flutur. La începutul anului, județul Suceava avea promovate la Ministerul Administrației și Internelor documentații de extindere a rețele electrice în 26 localități. Este vorba despre Ostra, Coșna, Stulpicani, Moldovița, Vatra Moldoviței, Dorna Candrenilor, Panaci, Izvoarele Sucevei, Volovăț, Grămești, Crucea, Frătăuții Vechi, Bosanci, Grănicești, Poiana Stampei, Liteni, Dumbrăveni, Voitinel, Pârteștii de Jos, Frasin, Gura Humorului, Iaslovăț, Milișăuți și Moara, valoarea totală a proiectelor ridicându-se la 40,8 milioane lei. Beneficiare ale programului ar urma să fie aproape 2300 gospodării, însă fondurile disponibilizate de la centru nu sunt nici pe departe acoperitoare. Astfel, în 2009, MAI a alocat județului Suceava doar suma de 774.000 lei, bani orientați pentru demararea lucrărilor la Calafindești, Verești, Hârtop, Ilișești, Ciprian Porumbescu, Moldovița, Vatra Moldoviței și Grămești.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: