Demiteri la DSP Suceava

> Deocamdată, dr. Ludovic Abiței este „pe toate funcțiile” > Aflat în concediu, fostul director coordonator, Alexandru Lăzăreanu, ne-a declarat că nu va mai ataca în justiție ordinul de demitere > Anterior, procedând astfel, el a avut câștig de cauză > Alexandru Lăzăreanu consideră demiterea ca fiind „ilegală” Directorii tuturor direcțiilor de sănătate publică din țară au fost eliberați din funcție de Ministerul Sănătății, începând din 16 august, ceea ce s-a întâmplat și la DSP Suceava, unde toți cei 5 directori au fost demiși.
 

Ludovic Abitei

DSP Suceava

medicul Alexandru Lăzăreanu

Motivul ar fi reorganizarea acestor instituții, reorganizare care presupune și reducerea a circa 400 de posturi. Numai că ministerul nu a numit imediat un șef al instituției și nu a nominalizat și celelalte persoane care s-o conducă provizoriu. Timp de 3 zile DSP Suceava a rămas, oficial, fără șefi, fiindcă nu sosise nicio altă numire, dar și cu un vraf consistent de acte nesemnate. Joi după-amiază, pe la ora 17,30, a sosit o hârtie de la minister prin care se stabilește că dr. Ludovic Abiței, care până atunci ocupase funcția de director al Controlului în Sănătate Publică, va prelua cu delegație atât atribuțiile de director adjunct în Sănătate Publică, cât și cea de director executiv, începând cu 19 august, până la organizarea unui concurs. Dr. Abiței ne-a declarat ieri că și-a intrat în atribuții semnând mai întâi toate documentele, dar că mai așteaptă totuși o adresă de la minister, prin care să i se ceară să-și numească echipa de conducere, conform procedurii: „Deocamdată sunt pe toate funcțiile, și director adjunct și executiv. Mai departe nu știu, aștept totuși să vină ceva de la minister”. Până la această reorganizare, DSP Suceava a fost condusă de directorul coordonator Alexandru Lăzăreanu, directorul de Sănătate-Publică – dr. Marinela Grădinaru, directorul Departamentului Control – dr. Ludovic Abiței, directorul medical – dr. Liliana Grădinariu și de cel economic – ec. Firuța Bosancu. În urma restructurării vor rămâne doar 3: directorul executiv, adjunctul cu probleme de sănătate publică și directorul economic. Fostul director coordonator, dr. Alexandru Lăzăreanu, este acum în concediu. El ne-a declarat ieri că nu va mai ataca în justiție ordinul de demitere, așa cum s-a întâmplat în octombrie trecut când, eliberat din funcție, a dat în judecată ministerul și a câștigat. „Este o demitere ilegală fiindcă eu sunt în concediu medical și apoi voi fi în concediu legal de odihnă. Mă așteptam de mult la această demitere, dar nu mai are rost să atac decizia, e prea multă bătaie de cap. Voi rămâne salariat în DSP”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: