Câinii dezlegați ai Sucevei se înmulțesc prin… sterilizare

Deși de la începutul anului s-au sterilizat circa 1000 de câini fără stăpân, pe străzile municipiului umblă cam tot 1500, câți erau și anul trecut!
 

Nu reușesc organizațiile de protecție a animalelor să sterilizeze atâția câini cât pot botoșănenii să aducă în municipiul Suceava. Altfel nu se explică de ce numărul patrupedelor comunitare care mișună pe străzile orașului se menține la aproximativ 1500, la fel ca anul trecut. Doinița Cocriș, președinta Asociației „Pro Anima”, ne-a declarat că în jur de 50% dintre câinii comunitari din Suceava sunt nesterilizați. Aceasta în condițiile în care, de la începutul anului până în prezent, Primăria Sucevei, în parteneriat cu Asociația „Vier Pfoten”, a sterilizat circa 1000 de câini fără stăpân. „Mulți dintre câinii sterilizați au murit. În locul lor au fost aduși alții. Acum avem circa 1500 de câini pe străzi și 1300 în adăpostul din Lunca Sucevei”, ne-a spus Doinița Cocriș, adăugând că nu doar vecinii din Botoșani își aduc câinii la Suceava. „Nu mai cred povestea aceasta, pentru că nu am văzut pe nimeni să descarce câini dintr-o mașină cu numere de Botoșani la Suceava. Vinovați sunt și locuitorii din municipiu care-și abandonează câinii pe străzi”, este de părere președinta Asociației „Pro Anima”. Doinița Cocriș opinează că Primăria Suceava ar trebui să mai organizeze, până la finele acestui an, încă două campanii de sterilizare a câinilor fără stăpân.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: