(J)unghiuri

1. Mulțumim iubitului conducător 2. Șansa Bucovinei de a deveni Bioland autentic 3. Și o soluție

1. Mult stimatul, iubitul și votatul pe liste speciale președinte al României, Traian Băsescu, a anunțat că printre măsurile anti-criză ce vor fi luate se numără renunțarea la procentul de 85% din salariu pentru mamele care și-au luat concediu pentru a-și crește pruncii și alocarea sumei fixe de 600 de lei pe lună. Explicația președintelui a fost efectiv stupefiantă: cum adică să aloce România bani pentru Pampers la copii – asta nu se poate?!!
 

Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare – Traian Băsescu ori era beat când a spus ce a spus ori compară mamele din România cu fiicele sale care nu-i cer bani niciodată pentru că se ocupă alții cu umplutul cardurilor fetelor lui Tata. Pe fiica cea mare a președintelui mi-e greu să cred că ceva o mai poate afecta în apartamentul de nu mai puțin de 400 (patru sute) de metri pătrați cumpărat cu bani din vânzări anterioare. Cealaltă fată, prietena lui Sida, chiar nu cred că vrea să aibă copii în mandatul lui taică-su.
Dacă e să stau să mă gândesc mai bine, Băsescu are dreptate: așa cum se prefigurează lucrurile că vor merge în România după ce atingem fundul găleții (dar nu aia portocalie pe care au dat-o pe la porțile oamenilor în campanie, că pe ăla l-am atins de mult) e aproape sinucigaș gestul de a avea copii. Deci se cuvine să-i mulțumim marelui om de stat.
2. Miercuri, la Palatul Administrativ al județului o delegație guvernamentală din Austria venea să discute cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, despre lansarea proiectului „Pelerin în Bucovina”.
La 10 și jumătate au început discuțiile, iar la 10 minute după asta un grup de 50 de pensionari, ad-hoc adunați în fața Palatului, urlau „Jos Guvernul lui Băsescu”, „Hoții – Hoții” și „Dați-ne pensiile!!”.
Reacția administrativului județean a fost una în două etape. Prima: au închis ferestrele și ușile ca să nu se audă prea tare de afară. A doua: au scos invitații pe ușa din spate, pe la bucătărie cum s-ar zice. Exact prin locul unde în 2008, Flutur & co. strigau cu steagul portocaliu în mână: „Să iasă afară șobolanii din Consiliu”. Nu vreau să fac niciun fel de aluzie.
Pe de altă parte, vreau să cred că vocația de Bioland pe care Gheorghe Flutur dorește să o confere Bucovinei ar putea acum în vreme de criză să poată fi implementată cu succes. Discutam cu colegii din presă, mai în glumă – mai în serios, că sutele de muncitori de la Termica Suceava ce urmează să fie dați afară ar putea fi angajați la firma care va cultiva pe cele peste 150 de hectare de teren din jurul Termica brusturi și podbal.
E ieftin și foarte la îndemână. Bine uscate și îmbibate apoi cu o ușoară soluție de cauciuc, aceste produse ar putea servi pe post de Pampers pentru copii și bolnavii la pat. Sunt eco și bio… rău de tot! Și, în plus, au prețul mic, iar producții consecutive într-un an sunt la îndemână. Dacă o să întrebați cum am putut ajunge la o asemenea enormitate vă răspund că… Ei au început!!
Și tot din discuțiile cu colegii din presă am ajuns la concluzia că șansa Bucovinei este Austria. Singurul lucru pe care trebuie să îl facem este să declarăm război austriecilor și apoi să ne predăm necondiționat.
3. Cred că asta e chiar o soluție.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI