Front nou

Ziaristul este dator să observe o noutate. Dacă discuțiile, intervențiile, replicile, hotărârile de până acum s-au luat în instanțe judecătorești sau au fost abordate în dispute politice sau administrative de nivel mai înalt, ca și, într-o măsură pasionată, în medii mai degrabă colocviale decât importante pentru rezolvarea într-un fel sau altul a disputei, de câteva zile încoace se întâmplă ceva interesant.

 

Consemnam în ziarul nostru de marți o informație provenită de la Sucevița, unde autoritățile locale doresc să construiască o pârtie de schi, singura din bazinul Rădăuților. Primarul a solicitat Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților să fie de acord cu un aranjament în urma căruia suprafața de pădure aparținând Fondului Bisericesc peste care ar urma să treacă pârtia să facă obiectul unui schimb de păduri.
Miercuri, și Primăria Câmpulungului Moldovenesc i-a solicitat ÎPS Pimen un acord pentru amenajarea tot a unei pârtii de schi în zona masivului Rarău, pârtie care traversează un teren „înscris pe Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei” (cităm din adresă). Este vorba de aproape 39 ha de păduri din cele circa 44 ha cât va ocupa pârtia. Așadar, i se solicita Arhiepiscopiei eliberarea unui „act din care să rezulte că este de acord cu începerea investiției. Facem precizarea că acordul Dumneavoastră nu afectează și nu va afecta în niciun fel dreptul de proprietate (…). Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca demersurile Dumneavoastră pentru recunoașterea proprietății să fie răsplătite printr-o hotărâre a instanțelor de judecată corectă și dreaptă. Am recunoscut, dintotdeauna, dreptul imprescriptibil al Bisericii Neamului”.
Așadar, câtă vreme în Cartea funciară drept proprietar e recunoscut Fondul Bisericesc, unele autorități sunt temătoare să-l ignore.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: