65 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial

 

Suceava

Ieri s-a marcat la Suceava, în anticiparea zilei de 9 Mai, trecerea a 65 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, prin depunerea de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor Străini Căzuți la Datorie din Cimitirul „Pacea”.
La acțiune au participat reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în România, ai Prefecturii județului, ai Consiliului Județean, ai Primăriei municipiului Suceava precum și ai instituțiilor descentralizate și ai Asociației Veteranilor de Război.
După intonarea celor două imnuri de stat, un sobor de preoți a oficiat o slujbă religioasă de comemorare a eroilor, atât în limba română, cât și în limba rusă, moment urmat de depunerea coroanelor de flori pe mormintelor soldaților străini, îngropați în cimitirul sucevean.
Finalul acțiunii a fost marcat de un emoționat ceremonial militar organizat de Garnizoana Suceava.

Fălticeni

Oficialități ruse și reprezentanți ai administrației județene și locale au comemorat ieri, în cimitirul eroilor sovietici din Fălticeni, 65 de ani de la victoria Aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial asupra regimului fascist. Reprezentanții Ambasadei Federației Ruse în România, Igor Sidorov, consilier al Ambasadei Federației Ruse, și col. Konstantin Bocearnikov, adjunctul atașatului militar, aero și naval, prefectul județului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, primarul Vasile Tofan, comanda Școlii de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, Ioan Bodnar, președintele Uniunii Ucrainenilor din România – Ținutul Bucovina și reprezentanți ai Comunității rușilor lipoveni din Fălticeni și Manolea au depus coroane de flori la Monumentul ostașilor sovietici din Cimitirul Eroilor Sovietici. Depunerea de coroane s-a făcut într-un cadru solemn, cu participarea gărzii Școlii de Subofițeri Jandarmi Fălticeni.
Momentul depuneri a coroanelor a fost precedat de cuvântul ofițerului cu relații publice a Școlii de Subofițeri Jandarmi, lt. Irina Ipate, care a prezentat însemnătatea zilei de 9 Mai în istorie, și de intonarea imnurilor de stat ale Federației Ruse și României. După depunerea coroanelor de flori, colonel Konstantin Bocearnikov a rostit cuvântul de recunoștință față de sacrificiile militarilor Armatei Roșii și Aliaților. În memoria acestor ostași a fost ținut un moment de reculegere.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI