Prin Proiectul “Comunicare și interacțiune interculturală pentru integrarea resortisanților țărilor terțe”

Peste 100 de funcționari publici vor învăța să comunice cu resortisanții

 

Peste 100 de funcționari publici din cadrul autorităților centrale și locale vor fi pregătiți în domeniul comunicării interculturale în cadrul proiectului “Comunicare și interacțiune interculturală pentru integrarea resortisanților țărilor terțe (RTT)”, desfășurat de Societatea Filantropică “Diana”. Proiectul a fost lansat ieri la Prefectura Suceava și va dura până pe 29 iunie, având ca scop “dezvoltarea unui mediu intercultural destinat să faciliteze integrarea și coeziunea socială a resortisanților țărilor terțe care se află pe teritoriul României”. Este finanțat de Ministerul Administrației și Internelor prin Fondul European pentru Integrarea resortisanților țărilor terțe, parteneri în proiect fiind Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava.
Activitățile din cadrul proiectului cuprind realizarea de materiale de informare și promovare, desfășurarea a 6 sesiuni de instruire cu privire la comunicarea interculturală, realizarea unui manual de buzunar de comunicare interculturală și diseminarea acestuia la nivel național.
Am fost informați că cei 102 funcționari publici vor participa la seminarii organizate în București, Iași, Constanța, Cluj-Napoca, Galați și Baia Mare. Beneficiari ai proiectului sunt și funcționarii din cadrul structurilor teritoriale ale Oficiului Român pentru Imigrări, care vor consulta manualul de comunicare interculturală, distribuit prin intranet și pe suport de hârtie, dar și cei care lucrează în domeniul integrării RTT. Aceștia din urmă vor primi un exemplar al manualului de buzunar de comunicare interculturală și vor interacționa mai eficient cu RTT.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: