Supraaglomerat !

În adăpostul din Lunca Sucevei sunt 1300 de câini fără stăpân

Primăria încercă să strângă cei circa 1500 de câini comunitari care mișună pe străzile orașului, cu ajutorul unui singur hingher

 

Problema câinilor comunitari este departe de a fi rezolvată în municipiul reședință de județ. În timp ce în adăpostul canin din Lunca Sucevei se află 1300 de câini fără stăpân, pe străzile orașului mai mișună alți circa 1500.
În momentul de față, municipalitatea se confruntă cu două probleme. Cea a adăpostului canin, care este supraaglomerat, și cea a lipsei hingherilor care să adune patrupedele de pe străzile orașului.
Potrivit declarațiilor viceprimarului Lucian Harșovschi, în organigrama Primăriei Suceava sunt prevăzute 8 posturi la Serviciului de ecarisaj, însă doar 7 dintre acestea erau ocupate la finele anului trecut. „Unul dintre angajați a decedat la începutul acestui an. Un alt angajat este în concediu medical și mai avem un angajat care și-a luat concediu de odihnă. Trei dintre angajați trebuie să aibă grijă de animalele din adăpost și unul singur strânge câinii”, ne-a declarat Harșovschi, explicând că toate posturile din primărie sunt blocate și nu se fac angajări nici măcar la Serviciul de ecarisaj.
Pe de altă parte, chiar dacă angajații primăriei reușesc să strângă câinii de pe străzi, nu au unde să-i mai ducă, întrucât adăpostul din Lunca Sucevei este supraaglomerat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: