“Elevii sunt obligați să vină la școală, prezența lor acolo nu e condiționată de greva profesorilor”

a declarat ieri șeful IȘJ Suceava, referindu-se la greva de joi

 

Șeful Inspectoratului Școlar Suceava, prof. Petru Carcalete, a declarat ieri că a primit notificări referitoare la greva de o zi din 22 aprilie de la 3 sindicate din județ, modul de recuperare a orelor rămânând la decizia acestora. “Ei decid dacă recuperează orele. Dacă le vor recupera, profesorii vor fi plătiți, dacă nu, orele respective nu se vor plăti”, a spus Petru Carcalete.
Deși unii elevi au fost anunțați să nu vină la școală, nefiind activitate în ziua grevei, inspectorul general a declarat că, potrivit legii, “trebuie asigurată 30% din activitate”, iar elevii “trebuie a-duși la școală și supravegheați”. “Elevii sunt obligați să vină la școală, prezența lor acolo nu e condiționată de greva profesorilor”. Petru Carcalete este însă convins că legea va fi respectată, fiindcă “de obicei profesorii respectă legea”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: