IMM ar putea intra în grevă fiscală

 

Pe fondul slabelor măsuri anticriză ale Guvernului, întreprinderile mici și mijlocii sucevene nu exclud varianta adoptării de măsuri extreme de protest. Una dintre acestea ar fi – potrivit liderilor județeni ai IMM – intrarea în grevă fiscală.
Președintele Federației Patronale IMM a județului Suceava, Liliana Agheorghicesei, reliefează că, în intervalul următor, ca urmare a lipsei de reacție a executivului din Capitală, se va analiza posibilitatea încetării plății obligațiilor către bugetul statului și cele ale asigurărilor sociale, sănătate, șomaj etc.
„Ne gândim serios la acest lucru. Este o ultimă formă de protest, dar, deocamdată, nu a fost luată o hotărâre. Dacă guvernul nu va veni cu soluții la propunerile noastre, se are în vedere o asemenea eventualitate”, relevă dna Agheorghicesei.
Mihai Deliu, șeful Asociației Întreprinderilor Mici și Mijlocii Suceava, spune că o asemenea decizie ar putea veni pe fondul dispariției, în 2009, a 160.000 din cele 600.000 de IMM din țară. La fel, consideră el, în condițiile promovării impozitului forfetar, în 2010 alte zeci de întreprinderi mici și mijloci au toate șansele de a fi radiate de la Oficiul Național al Registrului Comerțului.
„Din punct de vedere juridic, patronatul nu poate să declare o gravă fiscală. Însă, ajungând cuțitul la os, în acest an, odată cu acțiunile sindicatelor, vom găsi soluții de protest la nivel național. Poate și patronatelor le va veni mintea la cap, să se unească într-o mai mare măsură, la fel ca și sindicaliștii, iar aceste măsuri vor lovi foarte puternic economia națională”, precizează dl Deliu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: