Festivalul de teatru în limba engleză, la final

Trupa „The Pixies” a obținut majoritatea premiilor la categoria “junior”

 

La secțiunea “junior” a Festivalului de teatru în limba engleză „Magic Fest”, a II-a ediție, organizat de Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava, majoritatea premiilor au fost cucerite de trupa „The Pixies”, a elevilor de gimnaziu de la acest colegiu. Astfel, ei au obținut premiul pentru Cea mai bună echipă, Cel mai bun spectacol (“Wish I Were”), cea mai bună engleză – eleva Elisaveta Sidoriuc, care a luat și premiul pentru Cel mai promițător tânăr talent; precum și premiile Cea mai bună actriță și Cel mai bun actor – Bianca Ciobanu, respectiv Florin Posastiuc. Cea mai bună actriță și cel mai bun actor în roluri secundare au fost Ancuța Turcu („As We Are”, Gura Humorului) și Iulian Atanasoae („Shining Stars”, Suceava). La această categorie, premiul special pentru debut a mers în Polonia, la trupa de teatru „Plejada”. Reamintim că la această secțiune au participat doar cele trei trupe – de la Suceava, Gura Humorului și din Polonia – menționate mai sus.
La categoria “senior”, dedicată elevilor de liceu, categorie reprezentată de „The Knockers” de la “Petru Rareș”, „The Gang”, Liteni, și „Good Morning”, Gura Humorului, sucevenii nu au fost la fel de buni, ei obținând doar nominalizări, fără a fi premiați. Însă, după cum a precizat președintele juriului, actorul Adrian Păduraru, la prima trupă menționată s-a putut constata experiența de scenă, ea fiind dezavantajată însă de repertoriul abordat, mult prea dificil pentru vârsta lor. Astfel că premiile la categoria elevilor de liceu au plecat la Botoșani, Timișoara și Bacău. La această categorie au participat în concurs în total 11 trupe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: