La Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc

Jandarmii, cu ochii pe “Serbările Zăpezii”

 

Jandarmii suceveni vor asigura în zilele acestui sfârșit de săptămână măsurile de ordine publică la manifestările petrecute cu ocazia „Serbărilor Zăpezi” atât la Vatra Dornei, cât și la Câmpulung Moldovenesc.
Până pe 31 ianuarie, militarii vor fi prezenți în stațiune, în locurile unde se vor organiza spectacole și, cu echipajele montane, pe cele două pârtii de schi din Vatra Dornei, la cabana Telescaun și în sprijinul membrilor Salvamont, în situații de accidentări pe pârtie sau de rătăcire a turiștilor pe traseele montane.
Jandarmii montani de la Câmpulung Moldovenesc își vor exercita atribuțiile în zona lor de competență pe durata „Programului național extrașcolar de vacanță Serbările Zăpezii – ediția a III-a 2010”, adică tot până duminică inclusiv. În fiecare zi, echipe de salvamontiști și patrule de jandarmi anunță că vor desfășura activități pentru informarea și sprijinirea turiștilor, pe traseul Izvorul Alb – Schit – Cabana Rarău.
„Având în vedere afluența mare de public, în special la spectacolele organizate în apropierea pârtiilor, recomandăm participanților la manifestări să respecte indicațiile organizatorilor și jandarmilor aflați în dispozitivul de ordine publică, iar, în situația producerii unor fapte antisociale, să solicite sprijin la numărul unic de urgență 112. De ase-menea, turiștii nu trebuie să folosească, pe pârtiile ori traseele de schi pentru agrement, automobile sau orice alt tip de vehicul, să nu coboare pe pârtiile sau pe traseele de schi pentru agrement utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale și să nu acceadă pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement utilizând alt echipament decât cel adecvat pentru practicarea schiului și snowboardului”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI