Pentru un telefon mobil – până la 20 de ani de închisoare, pentru bătaie – aproximativ nimic…

Duminică, la ora 1.42, Postul de Poliție Zamostea a fost sesizat de operatoarele „SNUAU 112” despre faptul că un anume Iulian C., de 22 de ani, localnic, ar fi fost deposedat prin violență de un telefon mobil, de mai multe persoane necunoscute, prejudiciul fiind de circa 400 de lei.

 

Cu ocazia cercetărilor polițienești, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava, s-a stabilit faptul că, în jurul orei 1.35, victima se deplasa de la discotecă spre domiciliu, pe DJ 291A, moment în care un autoturism de culoare roșie, fără plăcuțe de înmatriculare, a oprit lângă el, iar din acesta au coborât 5 tineri, care l-au lovit și trântit la pământ, după care l-au deposedat de telefonul mobil.
În urma măsurilor întreprinse, a fost identificat, în fața unei discoteci din comuna Zamostea, un autoturism ce corespundea semnalmentelor date de victimă, iar în discotecă – proprietarul autoturismului, Marius G., de 19 ani, din comuna Bălcăuți. Percheziția corporală a dus la găsirea, asupra acestuia, a telefonului mobil aparținând reclamantului.
Au fost identificați și ceilalți suspecți de participare la comiterea faptei, Constantin P., de 20 de ani, din comuna Calafindești, Romeo V., de 18 ani, din comuna Bălcăuți, Florin C., de 19 ani, din municipiul Rădăuți, și Ionuț C., de 18 ani, din municipiul Suceava.
În urma cercetărilor, informează IPJ Suceava, s-a stabilit faptul că, la data de 3.01.2009, în jurul orei 1, Marius G., Constantin P., Romeo V., Florin C. și Ionuț C., în urma unei înțelegeri, în timp ce se aflau la o discotecă din comuna Grămești, s-au deplasat cu autoturismul condus de Ilie P., de 19 ani, din comuna Bălcăuți (autoturism proprietate a lui Florin G.), pe raza comunei Zamostea, pentru a căuta niște tineri cu care avuseseră o altercație cu 3-4 luni înainte.
În centrul comunei Zamostea, proprietarul autoturismului și conducătorul auto au demontat plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului (pentru ca acesta să nu poată fi identificat), iar la întoarcere către satul Bălinești, au observat un grup de tineri format din trei fete și doi băieți.
„Oprind autoturismul lângă aceștia, ocupanții autoturismului, mai puțin conducătorul auto, au coborât, o parte din aceștia având fața acoperită cu fulare, și au început să-i lovească pe cei doi tineri. În acest timp, Florin G. i-a sustras telefonul mobil lui Iulian C., după care agresorii s-au urcat în autoturism și au plecat la discoteca din comuna Grămești”, ne-a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Gabriel Panțiru.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, comisă de Florin G., și de lovire și alte violențe, reținută în sarcina lui Constantin P., Romeo V., Florin C. și Ionuț C., suspecții fiind cercetați în stare de libertate.
Primul dintre ei riscă ani grei de pușcărie (între 5 și 20 de ani, date fiind condițiile producerii infracțiunii), în timp ce toți ceilalți – mai nimic, având în vedere că infracțiunea de lovire simplă se „stinge” la împăcarea părților, iar tâlhăria, chiar și pentru un pachet de țigări sau, în cazul de față, un telefon mobil – în nicio circumstanță, potrivit legii penale române.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: