Potrivit primarului Ion Lungu

2009 – cel mai bun an de la Revoluție încoace pentru municipalitatea suceveană

Anul acesta s-au recepționat efectiv investiții de 50 milioane de euro

 

Pentru municipiul Suceava, 2009 a fost cel mai bun an de la Revoluție încoace. Aceasta este concluzia bilanțului făcut pe final de an de edilul-șef Ion Lungu, care a spus că, pe toată durata acestuia, au fost executate și recepționate efectiv investiții de circa 50 de milioane de euro.
„Într-un an de criză economică, în condiții financiare destul de stricte, am avut un an bun la Primăria municipiului Suceava”, a declarat dl Lungu. Șeful administrației locale a exemplificat cu cele 6 milioane de euro cheltuite cu modernizarea sistemului de transport al energiei termice și cele 32 de milioane de euro cheltuite cu modernizarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, precum și a stației de epurare. Enumerate la capitolul realizări sunt reabilitarea termică a 16 blocuri de locuințe; finalizarea a 80 de apartamente ANL; construirea a 40 de unități de locuit pentru persoanele evacuate din casele naționalizate; încheierea lucrărilor la blocurile abandonate 20, 21, 22; darea în folosință a două grădinițe noi și modernizarea altor 3 și inaugurarea sălii de sport din cartierul Obcini. Totodată, de importanță se consideră aprobarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană și a proiectului de reabilitare a Cetății de Scaun, de preluare în administrare a cinematografelor „Modern” și „Arta”, precum și investițiile de 1 milion de lei de la Spitalul Județean de Urgență.
La capitolul nerealizări sunt punctate lipsa de finalitate a demersurilor de înființare a depozitului ecologic de deșeuri menajere de la Moara; demersurile neconcretizate de stabilire a unei strategii de termoficare a municipiului, neasfaltarea carosabilului afectat de lucrările ISPA și de modernizarea sistemului de încălzire.
Primarul Ion Lungu a anunțat că anul 2010 va fi un an al investițiilor și reconstrucției orașului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: