Festivalul “Datini și Obiceiuri pentru Sărbătorile de Iarnă”, la Iulius Mall Suceava

 

Iulius Mall Suceava a găzduit ieri a V-a ediție a Festivalului “Datini și Obiceiuri pentru Sărbătorile de Iarnă”. Zeci de preșcolari și elevi din mai multe zone ale Bucovinei reuniți în peste 30 de coruri, formații de instrumentiști, ansambluri folclorice, grupuri de urători și colindători au susținut reprezentații la etajul centrului comercial, în Food Court Almondo.
Participanții la festival au dat viață datinilor și obiceiurilor cu precădere din zonele Gura Humorului, Vatra Dornei, Broșteni, Coșna, Fundu Moldovei, Moldovița, Rădăuți, Mitocu Dragomirnei și din localități care mărginesc Suceava. Printre invitați s-au numărat grupurile vocale “Dor de la Humor” și “Plai Bucovinean”, Corala “Primavera” și Corul Seminarului “Mitropolit Dosoftei”, ansamblurile folclorice “Plaiurile Dornelor”, “Brădulețul”, “Timineanca”, “Rarăul”, “Plai de dor”, “Ciobanașul”, “Străjăncuța”, “Țărăncuța”, “Bucovina”, “Miorița” și “Mugurașul”, precum și trupe de dansatori: “Plai Bucovinean” și formația de căiuți de la Școala de Arte și Meserii Hânțești. (ALINA STREDIE)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI