A dat examen?…

Nu conduc autoturismul perfect, am făcut destule gafe de când am carnet de conducere. E drept, nu grave, dar gafe. Numai zilele trecute, întorcându-mă de la Dumbrăveni împreună cu o colegă, am intrat în sensul giratoriu de la Orizont aproape pe roșu (cred că e singurul sens giratoriu semaforizat din lume…). Deci greșesc. Motiv pentru care, este posibil, m-a bătut Dumnezeu. Într-o seară, când plecam de la serviciu, în sensul giratoriu de la Colegiul „Ștefan cel Mare” m-a izbit în partea din dreapta-față un autoturism „scăpat” de pe Dragoș Vodă cu… nimeni la volan. Dihania fără control a mai lovit alte două mașini până s-a proptit într-a treia. Am avut ce umbla până mi-am reparat mașina…

 

Dumitru TEODORESCU

Neconducând perfect, înțeleg că și alții pățesc ca subsemnatul. Tot zilele trecute, în alt sens giratoriu (am eu ce am cu sensurile giratorii), cel de la ieșirea spre Fălticeni din Suceava, mă întâlnesc în rotundul acestuia, după ce am efectuat deja un sfert de cerc, cu un grăbit. Tânăr. Atacând sensul giratoriu dinspre cartierul Obcini și făcându-se a scăpa mașina pe banda întâia, cea pe care intrasem pentru a înainta spre Moara. Mă avertiza astfel tânărul, care vorbea și la telefon, că ar trebui să-l las să se angajeze primul, în aceeași direcție. L-am claxonat, ceea ce l-a făcut să ezite să intre de-a dreptul pe banda primă, răstimp în care mi-am văzut de drum. Enervat, nu știu de ce, tânărul a accelerat ca să mă ajungă, m-a ajuns și m-a depășit, claxonându-mă îndelung. Nu i-am văzut figura pentru că eram atent la ce făceam. Apoi, dus a fost!
Cu siguranță mi-a zis ce i-a venit la gură. De ce? N-o fi aflat că, odată pătruns în cercul sensului giratoriu, ai prioritate absolută față de toate celelalte căi de acces în această „intersecție”? O fi crezut că are prioritate de dreapta?!
Tânărul acela nu a greșit ca inocentul ce semnează aceste rânduri. El ori este un mare obraznic, fâlfâindu-i-se de regulile de circulație, ori… Ori n-o fi trecut printr-un examen de conducere auto??! Că prea părea, în neștiința lui, sigur pe el.
În ambele ipostaze, cel purtând numărul corespunzând anului în care ne aflăm și inițialelor ce s-ar putea traduce „viteaz, jalnic și obraznic” este un potențial (și mare) pericol pe drumurile publice.
Deci: o fi dat vreun examen auto?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: