Oprescu le-a cerut sucevenilor să meargă la vot indiferent pe cine simpatizează

Sorin Oprescu a spus că românii trăiesc în momentul de față într-o stare de frică și totuși le-a cerut să aibă curajul să meargă la vot dacă vor să schimbe cu adevărat ceva în România. Oprescu a ținut să le spună simpatizanților săi adunați la Casa Culturii din Suceava că este necesar ca la aceste alegeri să se prezinte cât mai mulți cetățeni.

 

Sorin Oprescu la Suceava

„Nu pedepsiți pe nimeni dacă nu mergeți la vot, ci doar pe dumneavoastră”, a menționat Sorin Oprescu, arătând că, după alegeri, electoratul nu mai contează și că politicienii le vor mai face promisiuni peste patru sau cinci ani. El a mai arătat că, prin participarea tuturor la vot, tendința de fraudare se va diminua și că e importantă prezența masivă la alegeri, indiferent pe cine preferă oamenii.
„Pentru a putea schimba ceva, curajul nu ți-l manifești în casă”, a mai spus Oprescu, spunând că a simțit în timpul turneului său prin țară că românii trăiesc într-o stare de frică. „Frica este prezentă. Frica de a-și pierde locul de muncă, dacă vor mai avea loc de muncă sau nu, dacă vor mai putea să-și trimită copiii la școală sau dacă vor putea să subziste”, a explicat candidatul independent.
Întrebat dacă a constatat că și președintelui Traian Băsescu îi este frică în eventualitatea pierderii actualului loc de muncă, Oprescu a apreciat că acesta ar avea într-adevăr o problemă legată de obținerea unui post de comandant de navă. „În condițiile în care navele, atâtea câte au mai rămas, sunt ocupate cu comandanți, probabil că, nemaiexistând influența politicului, va trebui să stea la coadă. Parcă așa a spus, că se mai întoarce pe mare”, a zâmbit ironic Sorin Oprescu.
Sorin Oprescu a susținut la întâlnirea de sâmbătă cu electoratul sucevean, adunat în număr important în sala mică a Casei Culturii, că, într-o dezbatere directă cu actualul președinte Traian Băsescu, l-ar întreba de ce în ultimii cinci ani nu s-au întâmplat lucruri bune pentru poporul român.
Oprescu a spus într-o conferința de presă, dezvoltând subiectul, că, într o dezbatere, lui Traian Băsescu i-ar adresa doar o singură întrebare: ”De ce au trecut cinci ani și nu s-au întâmplat lucruri bune pentru poporul român?”. El a spus că, în ceea ce privește dezbaterile de până acum, candidații la alegerile prezidențiale s-au comportat exact ca miresele care în ziua nunții nu vor să se întâlnească în ușa bisericii pentru că există o superstiție care susține că acest lucru ar purta ghinion. „Așteptăm în momentul de față ca miresele la coadă să nu ne întâlnim unii cu alții”, a mai spus Sorin Oprescu. El a menționat că unii dintre candidați dau impresia că stau în fața oglinzii exact ca iepurașul, își ascut armele și fac declarații războinice, iar, când îl întreabă leul pe iepuraș ce mai face, el răspunde: “Mă uit și eu în oglindă și vorbesc prostii”.
Sorin Oprescu a ținut să precizeze că, până acum, în ceea ce privește dezbaterile electorale directe, tot ce i s-a comunicat nu a mai fost valabil. „Când vroia unul și nu vroia celălalt, când vroiau amândoi și așa mai departe. Nici să te duci la confruntări când ești chemat de domnul diriginte ca să vadă dacă ai batistuță, dacă nu ai scuipat pe jos și ai unghiuțele tăiate”, a mai declarat la Suceava candidatul independent. El a arătat că au existat intenții de programare a unor dezbateri, care au fost apoi anulate. „Își găsește fiecare de făcut ceva în bucătărie când e invitat în sufragerie la întâlnirile astea. Ați observat și dumneavoastră că sunt ușor timide invitațiile astea. Mai vino tu, mai caută-mă, mâine, când s-o putea, că acum sunt plecat într-o zonă și mâine în alta și tot așa mai departe”, a mai spus Oprescu.
El a apreciat că a simțit că se vrea cu tărie impunerea a doi candidați care să fie „tari și mari” și exonerează de răspundere orice televiziune pentru ceea ce se petrece în momentul de față în cazul dezbaterilor publice televizate.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: