De toată jena

Cetatea s-a mai procopsit cu o înfrângere

Dunărea Galați – Cetatea Suceava 4 – 0 (2 – 0)

Mai puțin de jumătate de oră a rezistat Cetatea pe malul Dunării, unde a luat patru guri de apă, suficient pentru a se scufunda și mai mult în sub-solul clasamentului. Două goluri primite în prima repriză și alte două în actul secund au consfințit a doua înfrângere cu 0-4 a trupei lui Ioan Radu, după cea din etapa a V-a, cu Victoria Brănești.

 

Eșecul de la Galați este al patrulea consecutiv al Cetății, care își netezește astfel drumul spre Liga a III-a.
Mai îngrijorător decât această înfrângere este faptul că ea s-a produs pe terenul unei echipe modeste, care marcase doar 6 goluri în cele 13 meciuri disputate până la ora jocului cu Cetatea.
Atât Ioan Radu, cât și jucătorii săi și-au arătat încă o dată limitele, atâta timp cât cei mai tineri jucători ai Dunării au rezolvat meciul în numai două minute: State a împins balonul în ațe de la 8 metri, după o centrare de pe dreapta a lui V. Munteanu (27), iar Eni, care recent a susținut probe la Lazio, a ștampilat victoria Galațiului cu un șut-bombă de la 30 de metri (29)!
Sucevenii au atacat ca nebunii până la pauză pentru a reintra în joc, dar mingea nu a vrut să intre în poarta gazdelor, pe final de repriză portarul Mindileac respingând balonul de sub transversală la un șut expediat de brazilianul Tomaz.
Minutul 55 aduce o ocazie și în dreptul Cetății, însă mingea șutată de Semeghin din lovitură liberă lovește bara porții gălățenilor. Cristea, în minutul 69, și Cârjan, în minutul 84, au marcat pentru 4-0, confirmând prima victorie a antrenorului Viorel Tănase de când pregătește Dunărea. Primul a tras pe lângă goalkeeperul Pascal, de la 17 metri, iar celălalt a trimis în poartă de la 6 metri după o indirectă la care jucătorii Cetății au rămas anesteziați. Și pentru că trebuia să se mai întâmple ceva, experimentatul, dar uneori bizarul Semeghin, a văzut cartonașul roșu după două avertismente luate prostește în minutele 84 și 86. Astfel el va lipsi etapa viitoare, când Cetatea va primi pe Areni vizita unei candidate la promovare, Delta Tulcea.
Au evoluat formațiile:
Dunărea Galați: Mindileac – E. Cristian, M. Marin, Agache (46 D. Cristescu), D. Popescu – Velescu (62 Jecu), Al. Cristea – V. Munteanu, Cr. Eni, N. State (70 Ioviță) – Cârjan. Antrenor: Viorel Tănase;
Cetatea Suceava: Pascal – Cososchi, V. Feraru, Bernard, Halip (73 Dicher) – Azaharioaiei, Fl. Apetri (37 M. Negru), Homneac, Semeghin – Tomaz (52 Ad. Dumitru), Pălimaru. Antrenor: Ioan Radu;
Au arbitrat: Emil Voicu (Bacău) – Andrei Simonis, Mihaela Gomoescu (ambii București) – Paul Coman (Tulcea).

Rezultatele etapei a XIV-a:
Concordia Chiajna – Săgeata Stejaru 0-1
Delta Tulcea – FC Botoșani

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: