Pentru nereguli în gestiunea de casă

Un administrator de asociație de proprietari a fost dat afară

Comitetul executiv al Asociației nr. 75 a emis decizie de imputare a sumei lipsă, de peste 136.000 de lei, în sarcina administratorului Vasile Ciurari și a președintelui asociației Dinu Anton

Aleșii locali suceveni au aprobat, în ședința de ieri, retragerea atestatului de administrator de imobil lui Vasile Ciurari, de la Asociația nr. 75 din municipiul Suceava. La sesizarea membrilor asociației, Serviciul „Asociații de proprietari” din cadrul primăriei a efectuat un control de fond al activității din anul 2009, iar, din cauza neregulilor constatate, verificările au fost extinse și la perioada 2005-2008. În urma controlului, inspectorii primăriei au depistat deficiențe atât în ceea ce privește gestiunea de casă, cât și din punct de vedere al repartizării facturilor la utilități.

 

Astfel, au fost stabilite diferențe în gestiunea de casă în valoare de peste 136.000 lei, ca urmare a neînregistrării integrale în registrul de casă a 34 de chitanțiere și a înregistrării parțiale a 4 chitanțiere. De asemenea, în scripte au fost trecute de câte două ori mai multe chitanțe plătite către furnizorii de servicii ACET și Termica. Pe de altă parte, în anii 2007 și 2008, totalul din statele de plată nu a fost corespunzător cu sumele înregistrate ca achitate în registrele de casă. Totodată, din registrul de casă au fost scăzute unele documente de plăți care nu aveau legătură cu activitatea asociației de proprietari. Controlorii de la Serviciul „Asociații de proprietari” au constatat că administratorul în cauză a achiziționat materiale pe bază de bonuri de casă, fără a întocmi referatele de necesitate, potrivit prevederilor legale. La fel, s-a depistat că, în intervalul verificat, în unele cazuri, valoarea facturilor emise de furnizori nu a fost cea corespunzătoare valorii utilităților incluse pe lista de plată. În scopul recuperării sumei lipsă, primăria a recomandat comitetului executiv al asociației de proprietari nr. 75 să emită decizie de imputare a sumei lipsă, de peste 136.000 de lei, în sarcina administratorului Vasile Ciurari și a președintelui asociației Dinu Anton.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: