„Gripa porcină” atacă Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung

O clasă întreagă de elevi, în carantină din cauza virusului AH1N1

“Gripa nouă” a fost adusă la Colegiul Militar “Ștefan ce Mare” de un elev, în vârstă de 16 ani, din Iași > Toți colegii care au intrat în contact cu elevul bolnav au fost izolați în infirmeria liceului > Pentru a evita răspândirea bolii, la sfârșitul săptămânii trecute, printre altele, conducerea Colegiului Militar “Ștefan cel Mare” le-a interzis elevilor cazați în internate să părăsească unitatea de învățământ

 

La sfârșitul săptămânii trecute, circa 20 de elevi ai Colegiului Militar “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au fost izolați în infirmeria unității de învățământ din cauza noii gripe. Măsura a fost luată după ce adolescenții, în vârstă de 16 sau 17 ani, au intrat în contact cu un coleg de clasă care a fost diagnosticat cu noul virus gripal.
Potrivit declarațiilor profesorului Radu Ciumașu, purtător de cuvânt al Colegiului Militar “Ștefan cel Mare”, elevul “gripat” este din Iași și săptămâna trecută fusese acasă la părinți. “Când a revenit la școală prezenta simptomele unei răceli. A fost izolat în infirmerie, unde i-au fost administrate medicamente antivirale. Ulterior, părinții ne-au informat telefonic că elevul a intrat în contact acasă cu rude și prieteni, care au fost diagnosticați cu gripa nouă”, ne-a spus Radu Ciumașu, explicând că, din informațiile pe care le are, starea de sănătate a elevului în cauză este bună, el suferind de o formă ușoară a periculoasei gripe.
După diagnosticarea elevului ieșean, conducerea Colegiului Militar “Ștefan cel Mare” a luat o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului AH1N1. “Imediat au fost izolate toate persoanele care au intrat în contact cu elevul bolnav. Până în prezent niciunul dintre elevii izolați în infirmeria liceului nu a prezentat simptomele gripei noi. De asemenea, au fost dezinfectate toate sălile de clasă și toate dormitoarele”, susține purtătorul de cuvânt, explicând că la nivelul unității de învățământ nu a fost instituită carantina, deși s-au luat toate măsurile în acest sens. “În weekend s-au interzis plecările acasă”, ne-a arătat Radu Ciumașu.
În perioada următoare, profesorii Colegiului Militar “Ștefan cel Mare” vor monitoriza atent starea de sănătate a tuturor elevilor. “Sperăm să nu ne mai confruntăm cu alte probleme”, a conchis purtătorul de cuvânt.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI