Pista Aeroportului „Ștefan cel Mare”, reabilitată după o tehnologie modernă

Intervențiile vor fi gata în două săptămâni, procedura de armare cu fibre polimerice fiind de natură să-i confere o rezistență sporită la uzură

La Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava sunt în plină desfășurare lucrările de reabilitare a pistei de aterizare-decolare.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Ilie, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că la înlocuirea dalelor depreciate este folosită o tehnologie modernă de armare cu fibre polimerice, procedură de natură să permită o scurtare a intervenției și să confere o rezistență sporită la uzură. Valoarea lucrării este de 150.000 de euro, executanții fiind General Construct și Quatro Construct.
Execuția a demarat pe 8 octombrie, prin contract a fost asumat un termen de 45 de zile, terminarea intervenției fiind estimată pentru următoarele două săptămâni.
Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, anunța că lucrările au în vedere îmbunătățirea capacității portante a suprafeței de rulare, urmând a fi înlocuite 80 de dale de beton. Cu destinația „reparații și îmbunătățiri”, la rectificarea din august, din bugetul județean s-a aprobat eliberarea unei sume 485.000 de lei, unitatea aeroportuară de la Salcea venind, de asemenea, cu un aport financiar de aproximativ 400.000 de lei.
Potrivit unei situații prezentate în Consiliul Județean în martie 2008, din cele 3737 de dale din beton, peste 1000 erau fisurate ori cu suprafața erodată în profunzime.
De circa jumătate de lună, aeronavele care operează pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” au asigurată și alimentarea cu combustibil. De asemenea, călătorii au la dispoziție și o nouă parcare, supravegheată cu camere de luat vederi, pasagerii putând să-și lase autoturismele la aeroport până la întoarcerea din voiaj.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: