Legitimă apărare sau pușcărie pentru uciderea la băutură a propriului tată

Lucica T., mamă a doi copii minori, inițial reținută, este cercetată, în calitate de învinuit, în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat > În caz, planează indicii care stau sub auspiciile legitimei apărări, însă, dacă se va stabili că fapta a fost săvârșită cu vinovăție, femeia riscă închisoarea de la 15 la 25 de ani

 

O femeie care și-a omorât tatăl, înjunghiindu-l cu un cuțit și împotriva căreia nu a fost începută acțiunea penală (mijlocul de sesizare a instanței) va fi cercetată din acest punct de vedere în stare de libertate, în speță planând indicii, afirmă procurorul de caz, că fapta s-ar fi consumat în stare de legitimă apărare.
În ziua de 18 octombrie a.c., informează Biroul de presă al IPJ Suceava, la ora 20, o anume Maria T., din comuna Cacica (satul Runcu), a sesizat postul comunal de poliție cu privire la faptul că Grigorie T., de 58 de ani, localnic, este decedat la locuința proprietate personală. În urma efectuării necropsiei de către legiști, s-a stabilit că „moartea a fost violentă și s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecutive hemotoraxului drept masiv, produs prin plagă toraco-pulmonară înțepat-tăiată”.
Din cercetări, s-a stabilit că fiica victimei, Lucica T., de 27 de ani, localnică, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unui conflict spontan, i-a aplicat acestuia o lovitură de cuțit în zona toracică.
Suspecta a fost reținută luni seara, pe baza ordonanței emise de procuror, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Marți dimineața, Lucica T., mamă a doi copii minori, în vârstă de 5 luni, respectiv 4 ani, a fost pusă în libertate, în dosar conturându-se indicii ale unei legitime apărări în formă perfectă ( n. red., potrivit art. 44, alin 2, este în această situație persoana care săvârșește o faptă incriminată de legea penală, dar care, în momentul producerii ei, înlătura un atac material, direct, imediat și injust, îndreptat împotriva sa, a altuia sau a unui interes public, și care pune grav în pericol persoana sau drepturile celui atacat ori interesul public).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: