Marius Vatavu:

„Lipsa de cash ar putea crea o problemă pe partea de lichidități în Poșta Română”

Deși Compania Națională Poșta Română (CNPR) a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri în primele 5 luni ale acestui an, conducerea grupului avertizează că s-ar putea confrunta cu o lipsă de lichidități din toamnă.

 

Marius Vatavu

Potrivit, directorului general al CNPR, Marius Vatavu, se lucrează deja la un set de măsuri în vederea asigurării plății salariilor angajaților. “Ponderea semnificativă a fondului de salarii în cheltuielile companiei face necesară o încasare foarte bună lună de lună. Lipsa de cash care se manifestă atât la partenerii de stat, cât și la cei privați, ar putea crea o problemă pe partea de lichidități în Poșta Română, cel mai probabil de la jumătatea lunii septembrie a.c. În acest sens, conducerea CNPR are în vedere, încă de pe acum, un set de măsuri pentru depășirea acestei situații. Aplicarea acestor măsuri are ca principal scop asigurarea plății salariilor angajaților Poștei Române”, a declarat Marius Vatavu.
În primele 5 luni ale anului, CNPR a înregistrat o cifră de afaceri de peste 595,4 milioane lei, în creștere cu 2,6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile totale ale CNPR au depășit 623,2 milioane lei, cu peste 24,9 milioane lei mai mult decât în primele cinci luni din 2008.
Conform datelor CNPR, la sfârșitul primului semestru al anului 2009, numărul mediu de angajați era de 35.607, aproape la același nivel ca în perioada similară a anului trecut, când numărul mediu de angajați era de 35.801 persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: