Fălticeni

Săptămâna viitoare, stația Baia III ar putea furniza, din nou, apă potabilă

În cursul săptămânii viitoare, stația Baia III și-ar putea relua activitatea de alimentare cu apă a municipiului Fălticeni, potrivit estimărilor primarului Vasile Tofan, care și-a exprimat ieri speranța că miercuri seara sau joi dimineața aveau să înceapă lucrările de refacere a digului provizoriu al stației de captare a apei de pe râul Moldova, urmate de curățarea pompelor.

 

„Am reușit până acum să menținem alimentarea cu apă a orașului din celelalte două surse”, a arătat Tofan.
Stația de alimentare cu apă a municipiului Fălticeni de pe râul Moldova a fost scoasă, luni, din funcțiune, după ce digul de protecție a fost rupt în urma creșterii debitului râului în urma precipitațiilor abundente căzute la sfârșitul săptămânii. Digul a fost distrus pe o lungime de 150 m liniari, fapt ce a condus la imposibilitatea utilizării acestei surse de apă potabilă ce asigura un debit de 400 mc/h, iar alimentarea orașului se realizează din sursele de adâncime Baia I și II care, în condiții normale de exploatare, asigură necesarul de apă potabilă a municipiului Fălticeni pentru cinci zile.
Potrivit primarului din Fălticeni, la captarea de apă Baia III s-a început construcția unui dig definitiv, dar, în prezent, lucrările sunt întrerupte pentru că, după ce o parte a lucrării a fost realizată, s-a organizat o licitație pentru desemnarea unui constructor ce va continua lucrările, însă licitația a fost contestată.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI