Asociere în perspectiva întocmirii unui plan de amenajare a zonei din preajma viitorului campus universitar

În urma întâlnirii cu reprezentanții Comisiei de Urbanism a Consiliului Județean Suceava, autoritățile locale din municipiul Suceava și comunele limitrofe Moara și Șcheia au decis să se asocieze în vederea întocmirii unui plan de amenajare a zonei situate în preajma perimetrului destinat celui de-al doilea campus universitar.
 

Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, pe baza acestui plan vor fi stabilite regimul drumurilor, regimul construcțiilor, zonele de protecție și spațiul verde, dar și regulile de disciplină în construcții, inclusiv ale construcțiilor industriale. Consilierul județean liberal Mihai Aurel Steiciuc a cerut, în urmă cu o săptămână, în plenul CJ Suceava, o implicare a autorităților județene în dezvoltarea urbanistică din zona unde se construiește cel de-al doilea campus universitar al municipiului. “Din lipsa unei abordări comune, zona se va dezvolta haotic. Dacă nu reușim să o coordonăm, în plan urbanistic, va fi un eșec”, a spus Steiciuc. El a arătat că, deja, în preajma campusului ar urma să fie construite o stație de concasare a betoanelor și un depozit de construcții. Guvernul a alocat, în 2007, 30 ha de teren extravilan comunei Moara pentru construcția celui de-al doilea campus universitar al municipiului. Planul urbanistic zonal a fost finalizat în decembrie 2008, a fost aprobat de CJ Suceava și, tot în decembrie 2008, cele 30 ha au fost trecute prin HCL în intravilanul comunei respective. Conducerea Universității “Ștefan cel Mare”speră ca în anul 2010 să înceapă efectiv lucrările la Campusul II, costul întregii investiții fiind estimate la 300 de milioane de euro. Potrivit planului urbanistic și al studiului de prefezabilitate, acest campus ar urma să aibă o zonă cu spații de învățământ și cercetare, o zonă cu restaurant, casă de cultură și muzeu, o zonă pentru sporturi, cu bazin de înot, sală polivalentă, bazin nautic, o zonă administrativă și de întreținere, o zonă cu grădină botanică și parc dendrologic ce va cuprinde sectorul serelor, sectorul dendrologic și de vegetație, sectorul plantelor ornamentale, rozariul, sectorul taxonomic, sectorul florei globale, al vegetației de stâncărie, al vegetației de baltă, sectorul plantelor utilitare. În zona liberă se prevede a fi realizate o grădină japoneză cu un pavilion pentru servitul ceaiului și cafelei, dar și o mică grădină franțuzească. Proiectul mai vizează realizarea unui canal pentru canotaj, cu lungimea de 500 de metri, lățimea de 30 de metri și adâncimea de 3 metri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: