Albumul „Bucovina – cronică ilustrată”, apreciat pe plan național

Asociația Filateliștilor din București, în colaborare cu Carto-Clubul Român, a organizat, în perioada 14 – 20 mai, ediția de primăvară „București – 550 de ani” a unei expoziții naționale de cartofilie.
 

Exponatele înscrise în competiție au fost alcătuite numai din cărți poștale, ce au fost apreciate de un juriu alcătuit din 5 membri și un secretar, numit de organizatori după o prealabilă consultare a Comisiei Naționale de Cartofilie (membrii juriului au fost selecționați dintre colecționarii atestați și recunoscuți ca fiind onești și buni cunoscători ai principiilor generale de organizare și prezentare a unui exponat de cartofilie). Exponatele de cartofilie au fost rânduite pe 4 clase: A – Topogra-fie; B – Tematică: C – Studiu; Literatură cartofilă și Exponate horsconcours. Posesorii lor au fost pasionați de cărți poștale din București, Constanța, Cluj, Timișoara, Bârlad, Bacău, Bistrița, Bacău și, nu în ultimul rând, Suceava. Județul nostru a fost reprezentat de dl ing. Nicolai Oprea, cu lucrarea „Bucovina – cronică ilustrată”, care s-a bucurat de aprecierea juriului. Dovadă este și faptul că dlui Oprea i s-a acordat, pe baza punctajului atribuit de juriu, Diploma de clasificare în categoria a II-a, echivalentă cu locul II sau cu medalia de argint. Categoria I presupune 91 – 100 de puncte, iar categoria a II-a, 81 – 90 de puncte. Urmează categoria a III-a, mențiunea și diploma de par-ticipare, punctajul acordându-se în raport cu cantitatea și calitatea informației cartofile, originalitatea subiectului, modului de prezentare și amploare. Reamintim, „Bucovina – cronică ilustrată” este o monografie cartofilă, pe care autorul a realizat-o în decembrie 2007, cu ocazia sărbătoririi a 150 de ani de la apariția primelor timbre „cap de bour” în Moldova.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI