Tinerii cu vârsta sub 25 de ani, ignorați de angajatori

După o lună de la Bursa generală a locurilor de muncă organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) aceasta evidențiază o creștere a raportului de ocupare a slujbelor vacante oferite de angajatori.
 

Conform unui comunicat al instituției, comparativ cu acțiunea de anul trecut, se înregistrează un grad de absorbție cu 2,9% mai mare. Aceasta în ciuda faptului că numărul de persoane ocupate în 2009, în urma evenimentului, a fost cu 190 de solicitanți mai mic. „Oferta de 630 de locuri de muncă din acest an, cu 525 de locuri mai redusă decât cea din ediția anterioară, a fost acoperită cu angajări în proporție de 42,6%, un număr de 269 de persoane reușind să-și găsească o slujbă, dintre care 168 șomeri. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 ani au ocupat 81 dintre locurile oferite, persoanele cu vârsta peste 45 ani, ocupând 59 de locuri. Acestea au fost preferate de angajatori în detrimentul tinerilor cu vârsta sub 25 ani, care au ocupat 52 de locuri de muncă disponibile”, se arată în sinteza AJOFM. Domeniile de activitate înspre care s-au îndreptat sucevenii sunt construcțiile, comerțul și fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. Cele mai multe persoane au fost ocupate în meseriile de zidar, dulgher și confecționer.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: