Gheorghe Flutur reclamă inconsistențe în finanțarea proiectelor de dezvoltare rurală postaderare

La Măsura 3.2.2 de dezvoltare a satului românesc au fost aprobate la finanțare doar 4 din 20 de proiecte sucevene eligibile
 

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, este nemulțumit de modul în care sunt selectate și aprobate proiectele de finanțare din fonduri postaderare de dezvoltare rurală. El spune că a remarcat inconsistențe importante în ceea ce privește Măsura 3.2.2 de dezvoltare a satului românesc, la care ține foarte mult, pe motiv că, în perioada șefiei sale de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a purtat, personal, negocieri pe această temă. Flutur arată că, după ce primăriile din județ au întocmit proiecte multe și de excepție – 20 dintre ele întrunind punctaj maxim, puține dintre acestea au fost pro-puse în vederea deschiderii finanțării. Astfel, la nivel național doar 90 de asemenea documentații au trecut de „furcile caudine” ale evaluatorilor, 15 fiind din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est și doar 4 din județul Suceava. „Se întâmplă ceva extrem de grav. Există primării care au făcut proiecte de 90 de puncte, dar nu au mai încăput”, relevă președintele CJ, menționând că este necesar un alt mod de abordare a problemei, întrucât, în caz contrar, banii cheltuiți de unitățile administrativ-teritoriale pentru proiectare vor fi aruncați în vânt. Gheorghe Flutur subliniază că Măsura 3.2.2 are alocată o sumă de peste 1 miliard de euro, soluția fiind reportarea banilor pentru următoare sesiune de finanțare, care este și ultima.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: