Dacă nu se conformează legii

Producătorii suceveni riscă să piardă dreptul de a comercializa lapte

Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) informează cumpărătorii deținători de cotă de lapte pentru vânzări directe că au datoria să depună declarațiile anuale privind vânzările, respectiv livrările făcute în anul de cotă 2008-2009.
 

Potrivit conducerii instituției sucevene, anul de cotă s-a încheiat la 31 martie, declarațiile anuale trebuind completate și depuse la centrele APIA până pe 14 mai 2009. „Aceste declarații trebuie depuse de producătorii care de-țin cotă pentru vânzări directe, cât și de către cumpărătorii de lapte”, spune directorul APIA Suceava, Gheorghe Curelciuc. Producătorii deținători de cotă pentru vânzarea directă trebuie să completeze declarația anuală în baza datelor din caietul fermierului, acesta din urmă fiind de două feluri: de tip A, pentru cantități mai mari de 5000 de litri, și de tip B, în cazul cantităților de sub 5000 de litri. Dl Curelciuc informează că producătorii posesori de cote pentru vânzări directe trebuie să depună declarația anuală chiar dacă nu au comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă. De asemenea, cumpărătorii sunt obligați să înainteze, la centrele locale APIA, decla-rația anuală privind cantitatea de lapte din anul de cotă 2008-2009. Pentru fiecare zi calendaristică de întârziere după termenul de 15 mai, producă-torii și cumpărătorii riscă pe-nalizări de 0,01%, calculate din cantitatea alocată pentru vânzări directe, respectiv pentru livrări. Pe de altă parte, producătorii care nu respectă termenele și obligațiile pri-vind declarația pot să piardă dreptul de a comercializa lapte, prin retragerea cotei la rezerva națională. De ase-menea, cumpărătorii care nu trimit declarația anuală poate rămâne fără dreptul de a achiziționa lapte de deținătorii de cotă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI